Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekKodolányi János: A vas fiai 1. - Nemzeti Könyvtár 22.

-21%
Kodolányi János: A vas fiai 1. - Nemzeti Könyvtár 22.
2 500 Ft
Akció: 1 975 Ft1975
Kezdete: 2017.02.12   Visszavonásig érvényes!

Tatárjárások idején

Majd húsz esztendő múltával, 1961-ben jelenhetett meg újra Kodolányi János hatalmas regényfolyama: A vas fiai. Fülszöveg: „Kodolányi írói vállalkozása igen jelentős alkotást hozott létre, mely megjelenése idején alkalmas volt arra, hogy a történelmi regény eszközeivel intse, figyelmeztesse az országot, annak haladó és hazaszerető erőit a német fasizmus terjedésének veszélyére.”

Mi az, hogy alkotást hozott létre? Magyarul ezt úgy mondják: regényt írt.
Az írónak természetesen eszébe nem jutott a német fasizmus terjedésének veszélyére „figyelmeztetni” gondolkodó olvasóit, akik a regény születése idején tudták, mi a különbség olasz fasizmus és német nemzeti szocializmus között, és a valóban hazaszerető magyarok számára a nyugatról ránk zúduló nemzeti szocializmus éppoly fenyegető, riasztó veszélyt jelentett, mint a keletről közeledő erőszakos, hataloméhes bolsevik világmegváltás.

Zrínyi Miklós hajdan a Habsburgokkal szövetkezett a török ellen és megmentett a kirablástól, pusztulástól harmadnyi maradék Magyarországot. Bethlen Gábor, hátát kényszerűségből a „szövetséges” török Portának támasztva, néhány évtizedre boldoggá tette az Erdélyben élő magyarokat, székelyeket, szászokat.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9786155269219
  Kiadó
  Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2013
  Oldalszám
  399
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés