Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekKóka Rozália: Mátyás király neve napja (CD melléklettel) - Száz szép mese Mátyás királyról

-25%
Kóka Rozália: Mátyás király neve napja (CD melléklettel) - Száz szép mese Mátyás királyról
4 200 Ft
Akció: 3 150 Ft3150
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

Kóka Rozália a Népművészet Mestere, Magyar Művészeti Akadémia levelező tagja huszonöt éve gyűjti a Mátyás királyról szóló szájhagyományt, s a fellelt folklórkincs legszebb, legértékesebb darabjait azóta írja és meséli kicsiknek és nagyoknak. A Fekete Sas Kiadó most ezek közül százat nyújt át az olvasóknak.
"Hunyadi Mátyás a magyarság szájhagyományának legkiemelkedőbb hőse, emellett a szomszédos népek meséinek, mondáinak, hősénekeinek is népszerű alakja. A népi képzelet felruházta minden, az emberiség számára örök eszményt jelentő nemes tulajdonsággal. Könyvem több mondájából is kiviláglik, hogy a nép hite szerint Mátyás uralkodói hivatását, küldetését Istentől kapta. Szabadságszerető, igazságos, életszerető, bölcs, erős, a szegényekkel együttérző, jó humorú király képe rajzolódik ki a kötet lapjain.
Könyvemet elsősorban a gyermekek, fiatalok épülésére szánom, de örömüket lelhetik benne a felnőttek is. Segítget szeretnék nyújtani annak a több száz hazai és határainkon túl élő, mesemondói tehetséggel, de legalábbis mesemondó kedvvel megáldott fiatalnak, az őket felkészítő pedagógusoknak, szülőknek, akik évről évre lelkesen készülnek szeptember 30-ára, a Magyar Népmese Napjára, a Mátyás király mesemondó versenyekre, vagy csak az iskolai ünnepségek műsorait kívánják Mátyás-történetekkel színesíteni" (Kóka Rozália)

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789639680807
  Kiadó
  Fekete Sas Kiadó
  Kiadás éve
  2014
  Oldalszám
  304
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés