Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekKovács Lajos: Drága szerelmem... - Andrássy Ilona levelei hősi halált halt férjéhez, gróf Esterházy Pálhoz

-25%
Kovács Lajos: Drága szerelmem... - Andrássy Ilona levelei hősi halált halt férjéhez, gróf Esterházy Pálhoz
Fő kategória >Irodalom >Napló, levelezés
3 890 Ft
Akció: 2 918 Ft2918
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

"Miért van az, hogy mentül jobb egy ember, annál többet kell szenvednie?"

A Mindennek vége! című napló azzal fejeződik be, hogy a vöröskeresztes ápolónőként szolgáló, fiatal Andrássy Ilona - gróf Andrássy Gyula unokája - az olasz frontról visszatér Budapestre. Özvegy, beteg, boldogtalan. Hősi halált halt férjének legjobb barátja, Cziráky József tartja benne a lelket.
A Drága szerelmem... című levélregény Ilona és Cziráky József gróf 1917-ben megkötött házasságával kezdődik, és ötven éven keresztül - elhunytáig - követi nyomon Ilona életútját. A szerző a négy Andrássy lánynak egymással és anyjukkal való bensőséges, szókimondó, családi intimitásokban bővelkedő levelezését felhasználva írja meg ennek a bátor, józan, bölcs és tehetséges asszonynak a sorsát. A levélregény "feladója" Ilona, a címzettje Ilona első férje, örök szerelme: Esterházy Pál. A mű irathagyatékra és egyéb információkra épülő rekonstrukció.
Kovács Lajos muzeológus. Az általa feldolgozott értékes kordokumentumok alapján lefegyverző szépírói tehetséggel és lélektani érzékenységgel ábrázolja ezt a kivételes asszonyt, aki szomorúan nézi, hogyan rohannak a vesztükbe a legokosabb férfiak egy eszméért, csak "mert mi mindig a hősi halál kultuszát éljük és a bukott szabadságharcokét", és lelkifurdalással éli le az életét egy férfi oldalán, akinek a barátjába szerelmes.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789634051657
  Kiadó
  Európa Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2015
  Oldalszám
  360
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  600 g/db
Webáruház készítés