Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekKrúdy Gyula: Szindbád

-25%
Krúdy Gyula: Szindbád
990 Ft
Akció: 740 Ft740
Kezdete: 2017.10.07   Visszavonásig érvényes!
A könyv jelenleg nem kapható.

A Kossuth Kiadó új, 26 kötetes sorozata magyar írók remekeiből.
Irodalmunk klasszikusai elérhető áron - családi könyvespolcra vagy útitársnak.

"Mondhatnánk, klasszikus művek - ám ez a jelző díszes vitrinbe való könyveket, nem eleven, ma is izzó olvasmányélményeket sejtetne. Márpedig válogatásunk ilyen élményeket kínál: tizennégy szerző huszonhat regényben a múltunkról úgy mesél, mint előéletünk konfliktusairól, országos vagy magánemberi tragédiáiról és gyönyörűségeiről, keserves és mulatságos pillanatairól. Képzeletük, művészetük az egekbe emel, megfigyeléseik a földön tartanak. Köteteik zsebbe, táskába, hátizsákba való útitársak, amíg csak magyarul gondolkodunk, szenvedünk és szeretünk.

"A szerelmek között hajózó Szindbád, a magyar ezeregyéjszakák hőse 1911-ben, egy novellafüzérben lépett az olvasók elé (Szindbád ifjúsága). 1925-ben az író a ciklust regénnyé sűrítette, rendezte - ezt a kötetet követi mostani kiadásunk. Krúdy hűséges maradt hajósához, krónikásául szegődött a korai években éppúgy (Francia kastély, 1912), mint élete végén (Purgatórium, 1933)." (a Kiadó)
"Egy folyton megújuló és folytatódó regényt ír. Az egyes könyvei csak részei ennek, és kis töredék minden írása, amely beletorkollik abba az egységes álomvilágba, amelyből végzetszerűen kiszakadt. Nekünk történeteink vannak. Neki csak egy története van, de ez összekapcsolódik az élettel, az ő életével, az örök regénnyel, és ősi, meleg, mint az emlék és az álom" (Kosztolányi Dezső Krúdy Gyuláról)

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789630980586
  Kiadó
  Kossuth Kiadó
  Kiadás éve
  2015
  Oldalszám
  320
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  250 g/db
Webáruház készítés