Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekL. Stipkovits Erika: Szeretettel sebezve - Szülőkről felnőtt gyerekeknek

-25%
L. Stipkovits Erika: Szeretettel sebezve - Szülőkről felnőtt gyerekeknek
3 900 Ft
Akció: 2 925 Ft2925
Kezdete: 2017.02.12   Visszavonásig érvényes!

Miért követem el ugyanazokat a hibákat, amelyeket a szüleim is elkövettek?
Miért sikertelenek a kapcsolataim?
Mit üzennek érthetetlen, indokolatlan testi tüneteim?

Szüleink viselkedése, mintája jelentős hatással van arra, hogy mi magunk milyen társak, szülők leszünk. Van-e esélyünk megváltoztatni a tudattalanul beépült, akár generációkon keresztül örökített szülői mintáinkat, vagy az eredmény minden tudatos erőfeszítésünk dacára ugyanaz lesz, csak pepitában?
A szerző izgalmas példákon, terápiás eseteken keresztül ismerteti az egyes szülőtípusokat: a borostyán, a szülősítő, az idomár, a jó fej, a mártír, az üveghegy, a szuperszülő, az agresszor, a bátorító szülői viselkedést. Bemutatja a gyakran keveredő típusok hatásait a gyermekekre, a felnőttkori életünkre, kapcsolatainkra, és segít abban, hogy felismerjük szüleink nevelési stílusát és szülőként, a jobbítás szándékával, sajátunkat is. Tesztjei és gyakorlatai - melyeket szüleinkkel, testvéreinkkel, párunkkal is végezhetünk - fejlesztik önismeretünket, így felnőttként életünk teljesebbé, szülői viselkedésünk, családi- és párkapcsolatunk is harmonikusabbá válhat.
Bizony tőlünk is függ, hogy amikor átadjuk ismeretlen örökségünket, a szüleinktől, őseinktől kapott viselkedési mintáink, értékeink, hiányaink, történeteink, titkaink, örömeink és vágyaink sokaságát gyermekeinknek, az Pandora szelencéje vagy kincsesládika lesz-e számukra.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789633042915
  Kiadó
  HVG Könyvek
  Kiadás éve
  2015
  Oldalszám
  390
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  610 g/db
Webáruház készítés