Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekLaki Mihály - Szalai Júlia: Tíz évvel később - magyar nagyvállalkozók európai környezetben

-25%
Laki Mihály - Szalai Júlia: Tíz évvel később - magyar nagyvállalkozók európai környezetben
2 000 Ft
Akció: 1 500 Ft1500
Kezdete: 2017.08.16   Visszavonásig érvényes!

A szerzők 2009-2012 között ismét interjúsorozatot készítettek a korábbi könyvükben szereplő közép- és nagyvállalkozókkal, valamint vállalkozók egy fiatalabb csoportjával, hogy feltérképezzék a piaci átmenet első szakaszának lezárultát követő változásokat, és összevessék a két csoport gazdálkodási felfogását és gyakorlatát, valamint nézetrendszerüket a mai magyar társadalom általános kérdéseiben.
Könyvükben a beszélgetések alapján bemutatják a vállalkozások teljesítményében, a szabályozási környezetében, a piaci verseny körülményeiben, munkaerő-piaci pozíciójában, üzleti kultúrájában, valamint belső és külső bizalmi viszonyaiban és tágabb szociológiai környezetében végbement változásokat.
A könyv legfontosabb tanulsága, hogy az első fordulóban is szereplő, dinamikusan növekvő közép- és nagyvállalkozások jelentős részének megtört a lendülete, megállt a növekedése a kétezer utáni években.
A kezdeti, ígéretes nagyvállalkozói elitszerepek csírái mára jórészt eltűntek, a fiatalabbak pedig eleve nem vállalkoznak hasonló társadalmi szerepek betöltésére.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789638976918
  Kiadó
  Közgazdasági Szemle Alapítvány
  Kiadás éve
  2013
  Oldalszám
  200
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés