Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekLawrence Anthony - Graham Spence: Babilon bárkája - A bagdadi állatkert megmentésének kalandos története

-22%
Lawrence Anthony - Graham Spence: Babilon bárkája - A bagdadi állatkert megmentésének kalandos története
3 490 Ft
Akció: 2 720 Ft2720
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

Az Elefántsuttogó szerzőitől.

"Ritka élményt nyújt ez a könyv: az iraki háborúról szól, mégis nyugodt szívvel nevezhetjük felemelőnek." (Entertainment Weekly)

2003-ban kitör az iraki háború, ádáz harcok folynak Bagdadért. Lawrence Anthony neves dél-afrikai természetvédőt a hírek hallatán nem hagyja nyugodni a gondolat: mi lesz az állatkerttel, a szerencsétlen állatokkal? Bagdadba utazik, ahol döbbenten tapasztalja, hogy a lövöldözések, pusztítások és féktelen fosztogatások óriási károkat okoztak az állatkertben. Állatgondozók, jószívű amerikai katonák és áldozatos helybéliek segítségével lát neki, sokszor az életveszéllyel dacolva, hogy mentse, ami menthető.
A Babilon bárkája lélegzetelállító történet: olvasunk Udaj Huszein "emberevő" oroszlánjairól, bejárjuk Szaddám rommá lőtt palotáit, országúton szaladó struccokat kergetünk amerikai ellenőrzőponton át, és végigizguljuk, ahogy megmentik az iraki diktátor híres arab telivéreit.
A Babilon bárkája a világ egyik legnagyobb állatmentő akciójának szívet melengető és lelkesítő története.

"A töretlen küldetéstudat csodákra képes. A Babilon bárkája is erről szól, a határtalan elkötelezettségről. Elérni azt, amit kitűztünk, és a kételyek ellenére tűzön-vízen át kitartani. Magával ragadó alkotás." (Antal Alexa WWF Magyarország, kommunikációs vezető)

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789633552261
  Kiadó
  Park Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2016
  Oldalszám
  316
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  520 g/db
Webáruház készítés