Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekLawrence Hill: Valaki ismeri a nevemet

-20%
Lawrence Hill: Valaki ismeri a nevemet
3 499 Ft
Akció: 2 790 Ft2790
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

Ezek a felszabadítók azt mondják, azért hoztak engem Angliába, hogy segítsek megváltoztatni a történelem menetét. Nos, ezt majd meglátjuk. De ha ilyen sokáig éltem, kell, hogy legyen valami oka.
Amióta Aminata Diallót gyerekkorában elrabolták Afrikából, hogy rabszolgaként Dél-Karolinában dolgozzon, csak a szabadulására tud gondolni és arra, hogy miként juthatna vissza szülőfalujába. Először együltetvényre kerül, ahol az indigót ellenőrző kereskedő felismeri a fiatal lány páratlan intelligenciáját. Később, már felnőtt nőként, férjétől és gyermekétől elszakadva és a Függetlenségi Háború káoszában találja magát.
Manhattan-ben Aminata segít megírni a "Négerek könyvét", amely azon feketék nevét tartalmazza, akiknek szolgálataiért az angol király szabad elvonulást ígért Új-Skóciába. Amikor a brit abolicionisták új "kalandokat" keresve eljutnak Sierra Leone-ba, Aminata közreműködik abban, hogy ezerkétszáz új-skóciai fekete költözhessen vissza Afrikába. Aminata tevékenysége felnyitja a brit közvélemény szemét, ami nagyban elősegíti a felszabadítási törekvéseket.
Ez a magával ragadó történet egy figyelemre méltó asszony életéről hat évtizedet és három kontinenst ölel át, feleleveníti a történelem egy kegyetlen fejezetét.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789633733950
  Kiadó
  Könyvmolyképző Kiadó
  Kiadás éve
  2013
  Oldalszám
  592
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés