Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekLengyel László: A szabadság melankóliája

-25%
Lengyel László: A szabadság melankóliája
Fő kategória >Publicisztika >Közéleti
3 800 Ft
Akció: 2 850 Ft2850
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

Mi történt egykor a monori ellenzéki találkozón? Hogyan íródott a Fordulat és reform? Mi történt Lakiteleken? És mi zajlott a Pártszékházban a Kádár-kor alkonyán, a pártkizárás idején? A politikai publicisztika kivételes hatású alakja, Lengyel László a rendszerváltást megelőző évtized történéseit tekinti át új kötetében.
A szabadság melankóliája a reformellenzék kibontakozásának, a hatalomhoz és a szamizdat-ellenzékhez való viszonyának krónikája, egyben a szerző, a hajdani közvetítő mai, személyes számvetése. Az olvasó mindeközben plasztikus portrékat kap a korabeli politikai főszereplők - Pozsgay Imre, Grósz Károly, Nyers Rezső, Kis János, Antall József - és persze a reformer elvbarátok - Antal László, Bihari Mihály, Bokros Lajos, Gombár Csaba - egész soráról. A számvetés pedig újabb kérdéshez vezet: milyen mélyen határozta meg a '80-as évtized a rendszerváltás utáni idők esélyeit, fordulatait és csalódásait? Honnan jöttünk és hová jutottunk? Kik voltunk, kivé váltunk?
Könyvünk Lengyel László tervezett önéletírásának középső kötete, s egyben szellemi kalandregény: egy erdélyi kötődésű, Benedek Elek-leszármazott szerző kalandjai a nyolcvanas évek Magyarországában.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789630978507
  Kiadó
  Kossuth Kiadó
  Kiadás éve
  2014
  Oldalszám
  392
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés