Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekLeonard Mlodinow: A tudattalan - Miképpen befolyásolja tudattalan elménk viselkedésünket

-25%
Leonard Mlodinow: A tudattalan - Miképpen befolyásolja tudattalan elménk viselkedésünket
3 990 Ft
Akció: 2 993 Ft2993
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

Leonard Mlodinow, a Részeg bolyongás című sikerkönyv szerzője és A nagy terv társszerzője (Stephen Hawkinggal) meghökkentő és meglepő módon vizsgálja meg, miként alakítja tudatalatti elménk a világról szerzett tapasztalatainkat és például hogyan vezet félre a családtagjainkkal, barátainkkal és üzletfeleinkkel való kapcsolatban, hogyan érti félre befektetési döntéseinket és milyen pontatlanul emlékszik fontos eseményekre.
A politikusok népszerűségétől a pincérnek adott borravaló összegéig minden ítéletünk és érzékelésünk elménk kétszintű működését tükrözi: a tudatosat, amelyet ismerünk, és a tudattalant, amely rejtve marad előlünk. Az utóbbi már hosszú ideje találgatások tárgya, de az elmúlt két évtizedben a tudósok olyan figyelemre méltó, új eszközöket fejlesztettek ki, amelyekkel az elme rejtett, tudatalatti működése is megvizsgálható. A kutatás területén ennek nyomán végbement robbanásszerű fejlődés eredményeképpen megszületett a tudattalan új tudománya és tengernyi változás következett be felfogásunkban arról, miként befolyásolja a tudatalatti a mindennapi életünket.
A rá jellemző éleslátással és a legelvontabb tudományos kérdések világos, közérthető magyarázataival Leonard Mlodinow körbevezeti az olvasót ezeknek a kutatásoknak a világában. Fellebbenti a fátylat a tudattalan én bonyolultságáról, és elmélyíti az agy működésére vonatkozó ismereteinket. Elmagyarázza, milyen kölcsönhatásban állunk barátainkkal, az idegenekkel, a házastársunkkal és a munkatársainkkal. Eközben megváltoztatja a magunkról és a bennünket körülvevő világról alkotott képünket.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789632520759
  Kiadó
  Akkord Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2014
  Oldalszám
  332
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  650 g/db
Webáruház készítés