Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekLőwey Lilla - Váradi Péter Pál: Erdély - Kárpátok koronája - Déli-Kárpátok - Ősvárak 2. Szórványmagyarság

-25%
Lőwey Lilla - Váradi Péter Pál: Erdély - Kárpátok koronája - Déli-Kárpátok - Ősvárak 2. Szórványmagyarság
9 900 Ft
Akció: 7 430 Ft7430
Kezdete: 2017.08.16   Visszavonásig érvényes!
A könyv jelenleg nem kapható.

A Déli-Kárpátok újabb területeit: a festőien szép Kárpátok koronája természeti és történelmi hagyományait mutatjuk be legújabb kötetünkben, mely földrajzi szempontból kelet felé haladva - folytatása az első albumnak.
A 2. kötetet a főként kristályos palából felépülő Szebeni-havasok bemutatásával kezdjük. A Királyföld déli határvidékén több mint 2200 méteres csúcsaival délről zárja a Szebeni-medencét, amely először a székely határőrök, majd a II. Géza által telepített szászok földje volt. A Szászföld csodálatos tája Erdélynek. Művészettörténete, műemlékei, hatalmas templomai, zömök vagy karcsú tornyai a gótika és a reneszánsz művészi remekei. A múltban Erdély legnagyobb szász városa a ma is impozáns - Nagyszeben volt. A fenti látványosságok sorát a Kárpátok legnagyobb tömegű kristályos hegysége, a már-már legendássá vált Fogarasi-havasok bemutatásával folytatjuk, melyet nyugatról a Vöröstoronyi-szoros határol az Olt folyóval. Fotóalbumunkat a területileg kisebb kiterjedésű hegységek közé tartozó Királykő-hegységgel, a Kárpátok gyöngyszemével zárjuk.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789638946775
  Kiadó
  PéterPál Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2014
  Oldalszám
  136
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés