Áruházunk december 15-én 0 órától december 24-n 12 óráig zárva tart, rendeléseket nem fogadunk.
A már leadott rendeléseket folyamatosan teljesítjük.
Legkésőbb december 18-án hétfőn minden rendelést átadunk a postának, a futárszolgálatnak, valamint átviszünk a személyes átvételi pontra.

Valamennyi kedves vásárlónknak Békés Karácsonyi Ünnepeket kívánunk.

Várjuk vissza december 24-én 12 órától ismét.

Ügyfélszolgálat: +3618909816 +36304475140
ugyfelszolgalat@ujkonyvek.hu
Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekLukovich Tamás: Lenyűgöző labirintus - Az építészetelmélet világa

-25%
Lukovich Tamás: Lenyűgöző labirintus - Az építészetelmélet világa
4 900 Ft
Akció: 3 680 Ft3680
Kezdete: 2017.08.16   Visszavonásig érvényes!
A könyv jelenleg nem kapható.

"Az építészetelmélet történetét megírni felületes pillantással amolyan meddő akadémikus tevékenység dohos, levegőtlen könyvtárszobákban - holott ha jól csinálják, intellektuális kalandregény is lehet. Lukovich Tamás jól csinálja. Már ezredfordulós urbanisztikai apus magnumában (A posztmodern kor városépítészetének kihívásai) előszeretettel alkalmazta, honosította az angolszász (ausztrál, brit és amerikai) szakmai metodológiát;később ezt a Bevezetés az építészelméletbe című könyvében terjesztette ki az architekúra egészére. Mostani összegzése túllép a rendszerező krónikás szerepkörén:a társtudományok organikus beemelésével nemcsak filozófiai magasságokba jut, de igényesen szórakoztat is - időben és térben diszkrét Ariadné-fonalat adva az építészeti teóriák e valóban lenyűgöző labirintusában." (Csontos János)

Lukovich Tamás (1957) Hild-díjas építő- és építészmérnök tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetemen, valamint a Sydney Universityn végezte, PhD fokozatát pedig a Pécsi Tudományegyetemen kapta.
Pályafutása során dolgozott tervezőként, menedzserként, valamint oktatóként, illetve kutatóként itthon és a tengerentúlon. Hosszabb ideig a University of New South Wales Építészkarának oktatója volt. Jelenleg a Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Karán az Építészeti Intézet főiskolai tanára. Érdeklődési illetve kutatási területe a kortárs urbanizáció, valamint az empirikus (város)építészeti elméletek fejlődése.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9786155445354
  Kiadó
  Terc Kiadó
  Kiadás éve
  2016
  Oldalszám
  524
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  1,13 kg/db
Webáruház készítés