A vásárlók értékelése alapján 2016-ban Magyarosrszág legjobb internetes áruháza, az Ország Boltja lettünk.

Új Könyvek

"SANYI" - 40 éve Down-szindrómával élni

Szerző MIsák Darinka
 "SANYI" - 40 éve Down-szindrómával élni

"SANYI" - 40 éve Down-szindrómával élni

Szerző MIsák Darinka
Kötésmód:
puha kötés
Kiadás éve:
2019
ISBN:
9786150019062
Kiadó:
Szerzői kiadás
Nyelv:
magyar
Oldalszám:
96
Tömeg
200 g/db

Egy különleges, a maga nemében hiánypótló könyv, hiszen a felnőtt értelmileg akadályozott személyekről a hazai szakirodalomban nagyon kevés információval rendelkezünk. Különlegessége, hogy a felnőtt akadályozottsággal élő személyt szólaltatja meg benne, illetve bemutatja azt a fejlődést, mely igenis elérhető az oktatási intézményből kikerülő felnőtteknél is, abban az esetben, ha a mellette álló gyógypedagógus alázattal, hittel és nagy szeretettel végzi munkáját. A könyv nem a bajokról szól, és legfőképpen nem a deficitekre koncentrál, hanem annak bemutatásában segít, hogy milyen fejlődést érhet el egy olyan felnőtt személy, aki Down-szindrómával él. Mindezt olyan szándékkal, hogy az olvasó ismerje meg, ezáltal ismerje fel a pedagógiai életkísérés fontosságát. A könyv megalkotására, azért mert vállalkozni a szerző, mert 20 éve a gyógypedagógia területén dolgozik, melyből 15 évet felnőtt, értelmileg akadályozott személyek nappali intézményében dolgozott, mint terápiás munkatárs később, mint intézményvezető.
Misák Darinka okleveles gyógypedagógus, 1975-ben született Orosházán. Pályáját 1996-ban Tarhoson, Békés megye legnagyobb és egyedülállóan komplex gyógypedagógiai és gyermekvédelmi intézményében kezdte, agrármérnökként.Az ott eltöltött évek meghatározták későbbi életútját, hiszen abban az intézményben ismerkedett meg Sanyival, a Down-szindrómával élő fiatalemberrel. 2000-ben a Juhász Gyula Tanárképző Főiskola pedagógiai szakán diplomázott, majd 2008-ban ugyancsak e főiskola Gyógypedagógus-képző Intézetében értelmileg akadályozottak szakon gyógypedagógus diplomát szerzett.
2011-ben a Prágai Jan Amos Tudományegyetemen speciális pedagógusként magiszteri fokozatot ért el, kitüntetéses diplomával államvizsgázott. A felnőtt, értelmükben akadályozott személyek pedagógiai életkísérését vallja szakterületének.

26%
2 590 Ft
1 910 Ft
Kezdete: 2019.12.25   Visszavonásig érvényes!
Összehasonlítás
Könyvespolcra teszem.
Ajánlom
Nyomtat
Várható szállítási idő: 1-3 munkanap

Adatok

Szerző:
MIsák Darinka
Várható szállítási idő:
1-3 munkanap

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

AZ ÖN ÁLTAL MEGTEKINTETT KÖNYVEK