Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekMalcolm Perry: A vudu

-21%
Malcolm Perry: A vudu
1 650 Ft
Akció: 1 304 Ft1304

Nagyon keveset tudunk a vuduról, ami vallás és mágia is egyben. A vallás főistene Damballa istenanya, akit kígyóként ábrázolnak, de számtalan kisebb istenség megjelenik mitológiájában. Például Baron Semedi a temetők istensége és őre, ő őrzi a holtak nyugalmát, különböző áldozatokkal engesztelik ki: kecskével, tyúkkal, alkohollal és pénzzel.

A vudu vallásban a rituálét irányító papokon keresztül lehet az istenek és szellemek segítségét kérni, akik a keresőnek oltalmat, gyógyulást biztosítanak, vagy feltárják a jövőt. A hívők a szertartásokon keresztül ismerhetik meg szerencsétlenségük okát és azt is, hogy hogyan tudják azt semlegesíteni.

A vudu legijesztőbb alakjai a zombik, akik lélek nélküli holtak, akiket a mágia segítségével hívnak életre. A vudu meghatározó eszközei a babák (wanga), amik különböző anyagokból készülhetnek, legyen az viasz, kenyérmorzsa, de készülhet fából és rongyból is.

Haitin mindenütt találhatóak jelek, rajzok, feliratok, nevek, alakzatok, melyeknek a vuduban jelentésük van. De sok helyen találkozunk egyszerű tárgyakkal, melyeket megáldottak, vagy hatalommal ruháztak fel, ezek jelentését csak a beavatottak tudják.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9786155342233
  Kiadó
  Hermit Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2015
  Oldalszám
  130
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés