Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekMandics György: Magyar hegedűsök énekei eleinkről - A Ciceró-"kódex" hosszú rovásbeírásai

-25%
Mandics György: Magyar hegedűsök énekei eleinkről - A Ciceró-"kódex" hosszú rovásbeírásai
4 500 Ft
Akció: 3 380 Ft3380
Kezdete: 2017.08.16   Visszavonásig érvényes!

A szegedi Somogyi Károly Könyvtárban 140 éve nyugvó kézirat, az ún. Ciceró-kódex rovásírásban fennmaradt énekeinek kiadása önálló fejezete a magyar irodalmi tradíciónak.
A 19. században korábban éles akadémiai vitákat kiváltó olvasatok helyreállítása, történelmi hátterének és gazdag utalásrendszerének feltárása Mandics György jelen munkájához fűződik. A kötet előtanulmányait fejezetekbe osztva bontja ki a szerző. Mindezt megkoronázza a Kova Áron deák által 1530-ban összegyűjtött és összeállított éneke, vagy korabeli kifejezéssel verses krónikák Mandics által véglegesített, olykor a mai nyelvhez igazított teljes publikálása! 4 deák 16 énekes és 10 költő 80 éneke.
A kötet verseit közzé téve és háttérkutatásait végezve az temesvári származású szerző a középkori magyarság eredettörténeti mítoszait, ősi hitének nyomait, szellemi és erkölcsi világképének hiteles tanulságait vonja le. A Janus Pannonius és Balassa Bálint közötti magyar költői gyakorlat fölbecsülhetetlen értékeit olvashatjuk és ismerhetjük meg a kiváló szerző nagy formátumú, monografikus művében.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789632981680
  Kiadó
  Kráter Műhely Egyesület
  Kiadás éve
  2015
  Oldalszám
  420
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  680 g/db
Webáruház készítés