Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv Részletek


Mandl Péter: Sári és Nemszemétke

-21%
Mandl Péter: Sári és Nemszemétke
2 900 Ft
Akció: 2 291 Ft2291
Virtuális számla jóváírás: 29 Ft

Sári és Nemszemétke különleges, aktuális problémát feldolgozó mesekönyv: a környezetvédelem egyik legfontosabb részterülete, a hulladékfeldolgozás.
A könyv különlegessége kettős irányultságában rejlik: egyrészt mesekönyv, másrészt ismeretterjesztő kézikönyv. A könyv gyerekirodalmi olvasata a zöld információk jelentős mennyiségéből adódóan jól meghatározott irányú - ez az elbeszélő profizmusát bizonyítva tökéletesen korrelál az aktuális gyerekirodalmi trendekkel, miszerint az újabban születő gyerekregényekben a gyerekek oldják meg a felnőttek által elrontott élethelyzeteket -, tudniillik elsősorban a gyerekek találékonyságával és gyerekekre való odafigyeléssel megoldható a hulladékkezelés problémája. A történet végén olvasható konkrét tevékenységi terv ("megtanítani, Robit, Aput és Anyut, hogy ne dobjanak ki mindent") felhívó jellege a könyvhöz kapcsolódó munkafüzettel kiegészülve a környezetvédelmi oktatás hatékony eszközzé avatja a "Sári és Nemszemétké"-t.
A Magyar Gyerekkönyvkiadók Egyesülése által meghirdetett ARANYVACKOR pályázat 2011-es nyertese. A szakmai zsűri fődíja és a Cerkabella Könyvkiadó különdíja.
A könyv munkafüzet melléklete a mesekönyv szereplőihez kapcsolódó újrahasznosított tárgy elkészítését mutatja be lépésről lépésre.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789639820234
  Kiadó
  Cerkabella Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2011
  Oldalszám
  36
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés