Nyitva tartás

2020. január 24. és 29. között személyes átvétellel nem adható le rendelés, az átvételi pont költözése miatt.

Megértésüket köszönjük.

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekMarie-Louise von Franz: Álmok - Jung, Szókratész, Descartes, Hannibál és más híres emberek álmainak elemzése

-26%
Marie-Louise von Franz: Álmok - Jung, Szókratész, Descartes, Hannibál és más híres emberek álmainak elemzése
2 850 Ft
Akció: 2 105 Ft
Kezdete: 2019.12.25   Visszavonásig érvényes!

A kötetben összegyűjtött írásokban Marie-Louise von Franz, Carl Gustav Jung egyik legismertebb tanítványa nemcsak pszichológiai, hanem történelmi, vallási és filozófiai szempontból is érdekes és értékes betekintést nyújt az álomelemzés tudományába.
A bevezető tanulmány általános magyarázatokkal világítja meg az álmok mibenlétét és azt, hogy miként viszonyuljunk hozzájuk, hogyan járulhatnak hozzá önismeretünk elmélyítéséhez. A következő fejezet azt tárgyalja, hogyan élte meg Jung a saját álmait, és utal az életében betöltött, sorsát irányító funkciójukra.
Ezután filozófusok: Szókratész és Descartes, hadvezér-államférfiak: Themisztoklész és Hannibál, továbbá három keresztény szent: Ágoston, Domonkos és Clairvaux-i Bernát édesanyja ránk maradt álmainak elemzése következik, amelyekben érzékletesen tárulnak fel a személyes életpálya, a családi történet és a mindenkori egyéni, illetve kollektív lelki beállítottság közötti összefüggések.

 • Várható szállítási idő
  Jelenleg nem rendelhető
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789639718227
  Kiadó
  Ursus Libris Kiadó
  Kiadás éve
  2009
  Oldalszám
  232
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  280 g/db