Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekMarsha M. Linehan: A borderline személyiségzavar kognitív viselkedésterápiája

-20%
Marsha M. Linehan: A borderline személyiségzavar kognitív viselkedésterápiája
6 200 Ft
Akció: 4 960 Ft4960
Kezdete: 2017.08.16   Visszavonásig érvényes!

A borderline személyiségzavar kezelése az egyik legnehezebb és legnagyobb kihívást jelentő, majdnem megoldhatatlan feladat a gyakorló klinikus számára. A borderline személyiségzavarban szenvedő betegek elárasztják a pszichiátriai rendeléseket és kórházi osztályokat. Általánosan elfogadott, hogy még a potenciálisan hatékony gyógyszeres kezelés mellett is szükség van pszichoterápiára. A dialektikus viselkedésterápia széles alapokon nyugvó kognitív viselkedésterápia, melyet speciálisan borderline betegek számára dolgoztak ki. Ez volt az első, klinikai próbákkal is igazoltan hatékony terápiás modalitás ebben a személyiségzavarban.
Sikerét mi sem mutatja jobban, mint az, hogy a mű nyolc változatlan kiadást ért meg, s már a környező országokban is lefordították.
Alapműről van tehát szó, amelyet ismerni kell, ha lépést szeretnénk tartani a pszichoterápia fejlődésével. Linehan tankönyvének célja, hogy a pszichoterápia és pszichiátria számára egyik legnehezebb és leginkább megoldhatatlan feladatot jelentő borderline személyiségzavar jobb megértéséhez és kezeléséhez nyújtson elméletileg és gyakorlatilag megalapozott útmutatót. A nagy ívű és hatalmas munka másik fő erénye, hogy a borderline betegek gyakran kaotikus, áttekinthetetlen és bonyolult világát elemezve négy fő csoportba sorolja nehézségeiket, és ehhez igazítja a kezelési protokollt is - ezáltal áttekinthetővé és világosabbá téve e rendkívül szövevényes problematikát. A szerző hatalmas klinikai tapasztalatának köszönhetően kreatívan kombinálja a viselkedéses, a kognitív valamint a dinamikus stratégiákat és olyan strukturált protokollt dolgozott ki, amelynek a segítségével valóban eredményesen lehet segíteni a borderline betegeknek.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789632262710
  Kiadó
  Medicina Könyvkiadó
  Oldalszám
  612
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  1,06 kg/db
Webáruház készítés