Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekMaurice Druon: Az országvesztő - Az elátkozott királyok VII.

-25%
Maurice Druon: Az országvesztő - Az elátkozott királyok VII.
2 990 Ft
Akció: 2 243 Ft2243
Kezdete: 2017.02.12   Visszavonásig érvényes!

A világszerte ismert Maurice Druon hétkötetes történelmi regénysorozata a 14. századi Franciaországba, az utolsó Capetingek és a százéves háború idejébe kalauzolja az olvasót.

Javában dúl a százéves háború. Gyengekezű, szeszélyes, lobbanékony, szenvedélyén uralkodni nem tudó király kerül Franciaország trónjára: II. János, akit "Jó" Jánosként is emlegetnek. Néhány év alatt szétzülleszti az országot: miközben Edward angol király és Navarrai Károly egyre nyilvánvalóbban szövetkeznek ellene, neki csak egy dolgon jár az esze: miként álljon bosszút szeretője, Spanyol Károly meggyilkolásáért. Csaknem az egész nemességet maga ellen hangolja, de még így is további baklövések sorozatára van ahhoz szükség, hogy Edward, a Fekete Herceg, vígan végigrabolhassa az országot, sőt 1356-ban Poitiers-nál tönkreverje a túlerőben lévő francia sereget, és fogságba ejtse a francia királyt. Az eseményeket a "pápacsináló" Périgord bíboros szemszögéből látjuk, ő meséli el színes, rendkívül eleven stílusban II. János példátlan országvesztését.

"Higgyenek nekem, az én viszálykodó dinasztiáim nem vehetik fel a versenyt a valóságos királyi házak szövevényével. Akár a történelem, akár a fantasy rajongója, Druon regényfolyama a székhez kötözi majd: ez az igazi Trónok harca." (George R. R. Martin, a Trónok harca szerzője)

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9786155283529
  Kiadó
  Partvonal Kiadó
  Kiadás éve
  2014
  Oldalszám
  336
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  310 g/db
Webáruház készítés