Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv Részletek


Mészáros Sámuel: Elfojtott szó

-21%
Mészáros Sámuel: Elfojtott szó
2 900 Ft
Akció: 2 291 Ft2291
Virtuális számla jóváírás: 29 Ft

"Büszkeségem, Nagyapám
Vádolhatják azzal, hogy patetikus stílusban veti papírra szavait, érheti bírálat a szabálytalan formaiság és a költői képek használatának hiánya miatt is, de Mészáros Sámuel mégis költő. Méghozzá naiv művész, vagyis rendszeres művészeti oktatásban nem részesült alkotó, aki önerőből kezdett el verseket írni. Ahogy Pomogáts Béla, a Magyar Írószövetség volt elnöke írja szívélyes előszavában, Mészáros Sámuel célja, hogy "legyőzze a gyorsan rohanó időt". Tulajdonképpen, nem tudjuk, miért kezd el valaki közel 82 évesen írni úgy, hogy korábban soha nem írt.

"A feleségem betegsége és halála mélyen megérintett, ezért úgy éreztem, ki kell írnom a fájdalmat magamból" - mondta egy interjúban. Mészáros Sámuel ötvenhárom évnyi házasság után, 2011-ben vesztette el feleségét, és néhány hónappal később már első versét írta, amelyet tucatnyi követett. E művekből áll össze az a hetvennyolc verset tartalmazó kötet, amelyet az olvasó most a kezében tart. Az Elfojtott szó nem szokványos debütáló kötet, ugyanis szerzője idén tölti be 85. születésnapját, s ezzel a meglepetéskötettel neki sok boldogságot és erőt.

Mészáros Sámuel versei elsősorban a múlt emlékeiből táplálkoznak, hangsúlyos téma a szerelem, a szeretett személy elvesztése, fontos szerepet kapnak a szülők és a testvérek, akárcsak a költő fia és unokája. De a művek között megtalálhatóak erkölcsi értékkel bíró szövegek is, amelyek a természet, a kultúra ápolására hívják fel a figyelmet, vagy pusztán érzelmi üzenetet közvetítenek. Éppolyan természetes számára, hogy életkorából fakadóan az elmúlásról is szóljon, amelyet senki nem tud kicselezni. Ő azonban már most örök emléket állított."
Mészáros Márton (a szerző unokája)

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9786155007552
  Kiadó
  Garbo Kiadó
  Kiadás éve
  2014
  Oldalszám
  100
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés