Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekMichael Hanlon: A Galaxis útikalauz tudománya - Stopposoknak és bámészkodóknak

-15%
Michael Hanlon: A Galaxis útikalauz tudománya - Stopposoknak és bámészkodóknak
3 600 Ft
Akció: 3 060 Ft3060

A nemzetközi olvasóközönség régóta a világűr nagy ismerőjeként tartja számon Michael Hanlont, aki eddigi legsikeresebb kötetében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy Arthur Dent nyomába ered a galaxisban.
A huszadik századi science fiction kultúra egyik legismertebb könyvének felidézésével megtudhatjuk, hol tartanak ma a földi és égi természettudományok, és hol kell keresnünk mai világunkban a Bábel-halakat és a Bölcs Elméket, közben pedig az is kiderül, hogy a Galaxis útikalauz nyakatekertnek tűnő világának kozmolgóiája, fizikája és természetrajza bizonyos szemszögből nézve talán már nem is annyira nyakatekert, mint az elsőre gondolnánk. Mindeközben a szerző hű marad a Galaxis útikalauz lehetetlen szellemességéhez, és könnyed hangvételű tudományos fejtegetéseit gyakran egészen a nagy kultuszkönyvhöz méltó humorral tálalja.
A kötet remek szórakozást nyújt mindazoknak, akiket mindig is érdekelt, merre is élhetnek a világegyetemben a vogonok, mikor fog lombikban nőni a steak, és hogyan vezet Douglas Adams gazdag fantáziája egészen Stephen Hawking világűrelméletéig - ahogy mindenki másnak is, akit érdekel az Élet, a Világmindenség meg Minden.
Szóval röviden csak ennyi: 42.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789630590723
  Kiadó
  Akadémiai Kiadó
  Kiadás éve
  2014
  Oldalszám
  188
  Kötésmód
  ragasztott kartonált
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés