Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekMihail Gorbacsov: Szemtől szemben önmagammal - Visszaemlékezések és töprengések

-25%
Mihail Gorbacsov: Szemtől szemben önmagammal - Visszaemlékezések és töprengések
4 495 Ft
Akció: 3 371 Ft
Kezdete: 2019.01.27   Visszavonásig érvényes!

"Ez az írás különbözik minden eddigi kötetemtől. Nem memoár, azt már sok évvel ezelőtt megírtam, igaz, ebben is akadnak olyan részek, melyek a memoárokra emlékeztetnek... Nem regény, de nem is történelmi eszmefuttatás. Ez az én elbeszélésem a mi életünkről" - írja Mihail Gorbacsov, a Szovjetunió utolsó elnöke könyvének előszavában.
A XX. század második felének talán legmeghatározóbb politikai személyisége megrendítő visszaemlékezésében bepillantást enged személyes sorsának történéseibe csakúgy, mint korának nagypolitikai eseményeibe és kulisszatitkaiba. A konkrét tények tárgyilagos ismertetése mellett mindvégig érzékelhető a személyes, olykor elfogult hangnem; önvizsgálata a büszkeség és a sértettség, a kritika és az önkritika sajátos elegye. Mindeközben hol az információk hitelességét alátámasztó szikár stílussal, hol a sok tragédiát megélt ember nézőpontjából, drámai erővel jeleníti meg azokat az eseményeket, melyek meghatározták életének legfontosabb szakaszait.
A könyv lapjain egy nagyszabású átalakítási programmal fellépő, elhivatott politikus pályája mellett kibontakozik az időnként hibás döntéseinek kiszolgáltatott, esendő ember egyenlőtlen küzdelme a világgal és önmagával.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789632444857
  Kiadó
  Scolar Kiadó
  Kiadás éve
  2013
  Oldalszám
  480
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  500 g/db