Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekMihálffy Balázs: Mosoly a pokolból - Bosznia frontjaitól az afrikai bányákig

-25%
Mihálffy Balázs: Mosoly a pokolból - Bosznia frontjaitól az afrikai bányákig
2 690 Ft
Akció: 2 018 Ft2018
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

Mihálffy Balázs, aki középnemesi családból származik, a Gödöllői Agrártudomány Egyetemen ismerkedik meg egy arab fiúval, aki szobatársa lesz. Az ő hatására fordítja magyarra a Koránt, amelyet ma is az egyetlen hiteles magyar fordításnak tekintenek az iszlám országokban. Mint arabul jól tudó agrárszakember már a kommunizmusban nélkülözhetetlen a szaktudása és a nyelvismerete. A magyarországi iszlám közösség vezetője is volt. Be akarják szervezni, majd a rendszerváltás után kémnek kiképezni. Nemet mond, mégis kikerül Afrikába. Súlyosan megbetegszik, hazajön, és öngyilkossági szándékkal önkéntesként vesz részt a boszniai háborúban a szerbek ellen. Bár élete többször veszélyben forog, túléli a háborút, és betegségét is stabilizálják. Ismét Afrikába megy, gyémántbányában dolgozik. A nagy furfanggal kicsempészett csiszolatlan ékkövek értékesítését egy barátjára bízza, aki természetesen becsapja. Éhezik, a "fekete kontinens" csavargója lesz, majd ismét - szó szerint - hazavergődik.
II. Hasszán király családjának vendégeként az iszlám országok és Magyarország kapcsolatain dolgozik. Jeszenszky Géza külügyminiszter tanácsadója - mégsem lesz diplomata.
Dolgozni kezd kalandos önéletrajzán, amikor rádöbben: legnagyobb fájdalma az, hogy Afrikában élő gyermekei ezt a könyvet, az ő történetét sohasem fogják tudni elolvasni.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9786155274626
  Kiadó
  Noran Libro Kiadó
  Kiadás éve
  2014
  Oldalszám
  304
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  304 g/db
Webáruház készítés