Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekMikszáth Kálmán: A lohinai fű és más elbeszélések - Mikszáth Kálmán művei 11. kötet

-25%
Mikszáth Kálmán: A lohinai fű és más elbeszélések - Mikszáth Kálmán művei 11. kötet
1 600 Ft
Akció: 1 200 Ft1200
Kezdete: 2017.02.12   Visszavonásig érvényes!

22 kötetes sorozat az író remekműveiből.

"Sokszor mondották, sokszor le is írták, hogy Mikszáth Kálmán az eddigi magyar irodalom legnagyobb regényírója. Nem lehet oly szűken megszabni a legjobb, legszebb, legjelentékenyebb magyar széppróza irodalom körét, hogy Mikszáth ne a legelsők között foglaljon helyet." (Hegedűs Géza)

A kötet a nagy palóc tucatnyi nevezetes elbeszélését tartalmazza.
Az elcsábított lány motívuma Mikszáth több novellájában is szerepel. A szép falusi lányokat szívesen vitték az urak szeretőnek, akik azonban a gazdag élet ellenére is boldogtalanok voltak, sápadtan sorvadoztak, mint Az a pogány Filcsik című elbeszélés főszereplője, amelynek története szerint a megyei úr szeretőjévé lett lány beteg lesz. Egy kívánsága van, apját szeretné látni, aki azonban hajthatatlan, és végül csak akkor látogatja meg a lányát, amikor féltett kincsét, a szűcsipar remekét, bundáját annak szeretője ellopatja.
Nagybeteg gyermekének látása azonban egyáltalán nem hatja meg, és a történet végén féltett bundáját egy koldusasszonynak adja.
Az elfelejtett rab és a Bede Anna tartozása egyaránt a naív tisztaság együttérző példázata. Derűs színek ragyognak föl a szépasszonyokról, gyermekekről, és az ember hűséges társairól, az állatokról szóló írásokban (A zöld légy és a sárga mókus; A brézói ludak; Szegény Gélyi János lovai; Timár Zsófi özvegysége).
A Fábri Anna értő utószavával záruló összeállítást - széles körben érdemes ajánlani.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789630965187
  Kiadó
  Kossuth Kiadó
  Kiadás éve
  2016
  Oldalszám
  288
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés