Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekMircea Eliade: Bengáli éjszaka

-26%
Mircea Eliade: Bengáli éjszaka
2 990 Ft
Akció: 2 213 Ft
Kezdete: 2019.08.19   Visszavonásig érvényes!

A szépíró Eliade legnépszerűbb regényének első kiadása.
Mircea Eliade (1907-1986), a nemzetközi hírű román vallástörténész, író és filozófus 1933-ban jelentette meg indiai élményei ihlette regényét, amelynek eredeti címe Maitreyi. Az európai ifjú és az indiai lány szerelmi története Eliade szépírói munkásságának máig legkedveltebb darabja. Több nyelvre lefordították (olasz, német, spanyol, francia, angol), Bengáli éjszakák címen meg is filmesítették (1988), Hugh Granttal a főszerepben. A regényből magyarul eddig csak részletek jelentek meg rangos irodalmi folyóiratok lapjain, vagyis a szépíró Eliade most mutatkozik be a magyar olvasók előtt.
A csodaszép keleti mese főszereplője az Indiában dolgozó, angol úriember, bizonyos Allan, aki az ország infrastruktúrájának fejlesztésén dolgozik Kalkuttában. Egy nap azonban megismerkedik pártfogója és szállásadója gyönyörű lányával, Maitreyivel, aki észrevétlenül rabul ejti a szívét
Eliade regénye olyan szerelmi történet, amelynek minden lapjáról árad az idegen kultúrával való találkozás, a keleti világ felfedezésének olykor fájdalmas, máskor elbűvölő, de mindig felkavaró élménye.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789632275871
  Kiadó
  Helikon Kiadó
  Kiadás éve
  2015
  Oldalszám
  192
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  312 g/db