Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekMonique Gehler: A festőnő nehéz öröksége

-25%
Monique Gehler: A festőnő nehéz öröksége
2 990 Ft
Akció: 2 240 Ft2240
Kezdete: 2017.08.16   Visszavonásig érvényes!

Az Auschwitzot átélt, párizsi emigrációban alkotó magyar származású festőművész, Livia Vajda vall életéről a lányának.

Párizs, tizenkettedik kerület, spontán nemzedék, kicsit gyér. Hiányzanak a gyökerek, a kapcsolatok, a családi emlékek, valami ócskaság érzelgős szagokkal és ízekkel. Avas, rozsdás, elavult, giccses, csinos. Szerető hátország, hús-vér emberek. Hiteles, egyetemes családtörténet. Helyette nekem nem jut más, mint órákon át a nemzetközi magazinok: Life, and death: a képeken lesoványodott, mezítelen testek, halomban vagy külön-külön; csíkos pizsamás, borotvált fejű férfiak, üres tekintetű nők. Néha azon kapom magam, hogy úgy méregetem a fényképeken a holt vagy élő embereket, hogy reszketek, hátha felismerek valakit a mieink közül.
Jóvátehetetlenül hiányoznak a nagymamáim meg a süteményeik. Nénesse és Lili családjának a nagymamáit hiányolom. De hol a panasziroda? Kinek címezzem a levelet?
Könyörgök Liviának, tegye elevenné a csontvázakat. Helyettesítse emlékezetével a képeslapokét, csináljon nekem lombos családfát, lengő szellővel és göcsörtös gyökerekkel.
Végül negyvenöt évvel a születésem után, negyvenkilenc évvel Auschwitz után megígéri, hogy beszélni fog.

Monique Gehler, Livia Vajda festőnő lánya, újságíró. A Nouvelles littéraires és a L'Événement du jeudi című tekintélyes lapok riportere volt. Több dokumentumregény szerzője.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9786158036900
  Kiadó
  Parlando Stúdió
  Kiadás éve
  2015
  Oldalszám
  198
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés