Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekNagy József: A vak komondor országa - Terikétől Lajosig 2010-2015 interjúk

-25%
Nagy József: A vak komondor országa - Terikétől Lajosig 2010-2015 interjúk
4 300 Ft
Akció: 3 225 Ft3225
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

Emlékeznek a vak komondorra, és Terikére, Szabikára? És az utóbbi huszonöt év legerősebb mondatára, ami Simicska Lajos ajkát hagyta el a G-napon? Rémlik, ahogy Puch László elzavarta Gyurcsány Ferencet az MSZP-ből, és ahogy Ángyán József hadat üzent Orbán Viktornak? Széles Gábor energiacellája és ufóhite megvan még? És ahogy Vona Gábor kibökte, hogy a cigányozás és a zsidózás nem vezet sehová? És hogy a Fradi kápója szerint cigányozni nem rasszizmus? Volna merszük megsérteni Csányi Sándort? Egyáltalán, tisztában vannak vele, mivel lehet? Elgondolkodtak azon a Kövér Lászlótól származó vallomáson, hogy a rendszerváltás "el lett fuserálva"?

Mit szóltak, amikor Ranschburg tanár úrból kiszakadt: "A demokrácia jó. Az összes bajával, ezzel az undorító korrupcióval, ezekkel a szarházi politikusokkal együtt is."? És amikor Hankiss Elemér a rendszerváltás utáni "szabadrabláson" szomorkodott? És amikor jó Jancsó Miklós "kenyérkékről, kenyérdarabocskákról" mesélt?

És az megvan, hogy a legnagyobb élő magyar történész esszéista, John Lukacs szerint semmi sem biztos, még az univerzum léte sem?

A kötet Nagy József újságírónak a Fidesz 2010-es hatalomra kerülése óta készült interjúiból válogat fél évtized magyar közéletét igyekezve bemutatni. Karrierek, arcok villannak fel a hol őszintébb, hol hadováló válaszok mögött. Tán kiderül belőlük, mit, miért, hogyan fuseráltunk el.

Az interjúkötet szereplői:
Simicska Lajos, Bayer Zsolt, Ranschburg Jenő, Ángyán József, Illés Zoltán, Pokorni Zoltán, Andy Vajna, Rogán Antal, Lázár János, Szijjártó Péter, Semjén Zsolt, Kósa Lajos, Kövér László, Kubatov Gábor, Csányi Sándor, Kápó, Vona Gábor, Janiczak Dávid, Kötél János, Orosz Mihály Zoltán, Szegedi Csanád, Puch László, Mesterházy Attila, Hiller István, Szanyi Tibor, Ujhelyi István, Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc, Demszky Gábor, Schiffer András, Karácsony Gergely, Jávor Benedek, Kukorelly Endre, Balogh József, Széles Gábor, Borbély József, Blazovich Tímea, Szetpáli Kolos, Filemon Kristóf, Horváth Lajos, Vágó István, Kokó, Nagy Bandó András, Litkai Gergely, Hankiss Elemér, Michael Rutland, Kosáry Domokos, John Lukacs

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789633411452
  Kiadó
  Central Könyvek
  Kiadás éve
  2015
  Oldalszám
  518
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  890 g/db
Webáruház készítés