Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekNagy Pál: Emilienne könyve

-25%
Nagy Pál: Emilienne könyve
2 500 Ft
Akció: 1 880 Ft1880
Kezdete: 2017.08.16   Visszavonásig érvényes!
A könyv jelenleg nem kapható.

"Több mint huszonöt év telt el válásunk óta, de akkor úgy éreztem: tegnap váltunk el azzal, hogy ma újra találkozunk. Hirtelen halálod eddig ismeretlen folyamatokat indított el bennem. Ekkor fogtam fel, hogy nincs gyerekünk, és már nem is lesz; még örökbe se tudunk fogadni egy gyereket. Megszakad folytonosságod; kizárólag emlékeimben élsz tovább. De amíg élek, addig te is élsz. Vagy, mert én vagyok, s én tudom, ki voltál, mit éreztél, mire gondoltál, mire vágytál.

De azt nem tudom, mire gondoltál, amikor meghaltál.
Nem biztos, hogy rám gondoltál, de nem is kellett rám gondolnod, mert én te voltál. Valami fordított Pygmalion-képlet ez: sokáig én formáltalak, most viszont te formálsz engem, s mivel halott vagy, a te akaratod az erősebb."

"Mintha két Emilienne lenne most: egy, akit eltemettünk, s egy, aki itt maradt velem, s velem marad életem végéig. Ezt nem árulom el senkinek, maradjon kettőnk titka. Már nem vagyok féltékeny; beteljesült a bibliai ígéret: ketten egy testté lettünk."

"Ma is tanulnék tőled; ha nem szöktél volna meg; talán azért, hogy valahol máshol folytasd létezésedet. Mert azt el sem tudom képzelni, hogy mindaz, ami te voltál, az a szépség, az a kedvesség, az a tudás, az az érzékenység valahol máshol ne folytatódjék."

"Ebbe a szövegbe beszivárog a múlt; beszivárog a jelen is. Halálodat körüljárva mindenütt emlékekbe botlok, s ezzel egy időben egyre sivárabbnak tűnik a jelen. De élnem kell, ha nincs is hozzá mindig kedvem.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789639985629
  Kiadó
  Kortárs Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2014
  Oldalszám
  192
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés