Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekNagy Roland - Glied Viktor - Barkóczi Csaba: Nukleáris energia, társadalom és környezettudatosság az Atomvárosban - Helyi társadalmi hatások az építkezéstől a bővítésig

-25%
Nagy Roland - Glied Viktor - Barkóczi Csaba: Nukleáris energia, társadalom és környezettudatosság az Atomvárosban - Helyi társadalmi hatások az építkezéstől a bővítésig
2 000 Ft
Akció: 1 500 Ft1500
Kezdete: 2017.08.16   Visszavonásig érvényes!

A paksi atomerőmű kapcsán 2014-ben bejelentett bővítési döntés újra a nukleáris energia felhasználásra, a biztonság és finanszírozás kérdéseire irányította a hazai közvélemény figyelmét. A bővítés körülményei nyomán kialakuló politikai viták hátterében kevéssé ismert történelmi, szociológiai és gazdasági folyamatok húzódnak.
Paks, ez az egykor alvó kistelepülés mára Magyarország egyik legismertebb városává nőtte ki magát, köszönhetően hazánk történelme legnagyobb ipari beruházásának. Paks és az atomerőmű mára szimbiózisban él egymással, a város minden lakosának van valamilyen kötődése az erőmhöz. A kötet az atomerőmű építése következében formálódó társadalmi folyamatokkal foglalkozik, sorra véve a kialakult - környezeti, társadalmi, valamint politikai - helyzeteket, továbbá betekintést nyújt a paksi lakosság környezettudatosságának aspektusaiba egy 2013-ban készült helyi közvélemény-kutatás segítségével.
A könyvben szereplő témák mindegyike valamilyen formában kapcsolódik a paksi atomerőműhöz, amely így vonalvezetője a nukleáris energia felhasználása körüli vitának, az atomtemető-ügyeknek, a Paks városában kialakult társadalmi, politikai konfliktusoknak, továbbá a környezettudatosság elméleti hátterének és formálódásának.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9786155457326
  Kiadó
  IDResearch Kutatási és Képzési Kft.; Publikon Kiadó
  Kiadás éve
  2014
  Oldalszám
  140
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés