A vásárlók értékelése alapján 2016-ban Magyarosrszág legjobb internetes áruháza, az Ország Boltja lettünk.

Új Könyvek

Ne vedd komolyan! Vagy mégis? (9789634092599)**

Szerző Szentes Tamás
Ne vedd komolyan! Vagy mégis? (9789634092599)**

Ne vedd komolyan! Vagy mégis? (9789634092599)**

Szerző Szentes Tamás
Kötésmód:
puha kötés
Kiadás éve:
2020
ISBN:
9789634092599
Kiadó:
Tinta Könyvkiadó
Nyelv:
magyar
Oldalszám:
162
Tömeg
200 g/db

Az életünkben tapasztalható visszásságok, csalódások enyhítésére, sőt a katasztrófák és szenvedések könnyebb elviselésére is a legjobb gyógyszer a humor - vallja e könyv szerzője. Ironikus megfogalmazásaival nem kíméli a társadalmi lét és magatartás egyetlen szféráját sem, kifigurázza a politika szereplőit, a politikai pártokat, sőt saját tudományterületét, önmagát és pályatársait is.

A könyv első fejezete egy félreértelmező szótár: a közbeszéd és a média, valamint a közgazdasági tankönyvek fogalmainak szándékos félreértelmezése révén csal mosolyt az olvasó arcára. A második fejezet az eredeti tartalmukból kifordított közmondásokkal von le nem kevésbé valós tanulságokat. A harmadik fejezet Murphy törvénykönyvének mintájára sorakoztat fel a mindennapi élet bosszankodásai nyomán megfogalmazott humoros "törvényszerűségeket", míg a negyedik Parkinson és Lawrence "törvényeit" egészíti ki. Végül a régi idők vicceiből ismert "jereváni rádió" gúnyolódásait felelevenítő ötödik fejezet tart görbe tükröt mindennapi életünk elé az egyoldalú szemlélet és a leegyszerűsítések korrigálására. A görbe tükör ugyan eltorzítja a valót, de azért mutatja is.

Szentes Tamás a Budapesti Corvinus Egyetem Széchenyi-díjas professor emeritusa, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. Tudományos munkásságának fő iránya - amint arról több száz, köztük számos idegen nyelvű, külföldi publikációja is tanúskodik - a társadalmi fejlődésnek, a globalizálódó világgazdaság egyenlőtlen viszonyainak, válságai­nak, különböző társadalmi rendszereinek és a vonatkozó elméleteknek a kritikai vizsgálata.

Halász Géza, a karikatúrák megrajzolója a Budapesti Corvinus Egyetem tanára, sajtógrafikus, a MÚOSZ Karikaturista Szakosztályának elnöke, több hazai és nemzetközi díj, köztük a World Press Cartoon díjának nyertese.

30%
1 990 Ft
1 385 Ft
Kezdete: 2021.01.25   Visszavonásig érvényes!
Összehasonlítás
Könyvespolcra teszem.
Ajánlom
Nyomtat
Várható szállítási idő: 2-3 munkanap

Adatok

Szerző:
Szentes Tamás
Várható szállítási idő:
2-3 munkanap

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

AZ ÖN ÁLTAL MEGTEKINTETT KÖNYVEK