Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekNello Scavo: Bergoglio listája - Ferenc pápa az argentin diktatúra ellen

-21%
Nello Scavo: Bergoglio listája - Ferenc pápa az argentin diktatúra ellen
3 500 Ft
Akció: 2 765 Ft
Kezdete: 2018.11.23   Visszavonásig érvényes!

Ferenc pápa megválasztása óta szinte minden nap a címlapokon van. Címlapon volt akkor is, amikor rögtön megválasztása után azzal vádolták, hogy az argentínai diktatúra alatt együttműködött a katonai juntával. Argentínában ugyanis 1976 márciusában a fegyveres erők magukhoz ragadták a hatalmat, és a szélsőbaloldali gerillaszervezetekkel való harc ürügyén diktatúrát vezettek be. Tömegesen hurcolták el - "szippantották be", ahogyan akkor mondták - otthonukból, munkahelyükről, az utcáról, sőt a templomokból is mindazokat, akikre a gyanú legcsekélyebb árnyéka vetült.
Nello Scavo olasz újságíró korábban ismeretlen dokumentumok alapján és a szemtanúk megszólaltatásával járt utána igazságnak. Kiderült, hogy éppen az ellenkezője az igaz: nagyon sokan köszönhetik az életüket Jorge Mario Bergogliónak, a jezsuita rend argentin akkori tartományfőnökének, a mai Ferenc pápának. Olyanok is, akik pedig nagyon távol álltak a katolikus egyháztól.
A tét és a kockázat nem volt kicsi: azokban az években a junta még attól sem riadt vissza, hogy katolikus püspököket gyilkoltasson meg. A könyv az Akadémiai Kiadónál 2013 őszén megjelent Bunson: Ferenc pápa küldetése kötet előzményének tekinthető.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789630595209
  Kiadó
  Akadémiai Kiadó
  Kiadás éve
  2014
  Oldalszám
  264
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  570 g/db