Áruházunk december 15-én 0 órától december 24-n 12 óráig zárva tart, rendeléseket nem fogadunk.
A már leadott rendeléseket folyamatosan teljesítjük.
Legkésőbb december 18-án hétfőn minden rendelést átadunk a postának, a futárszolgálatnak, valamint átviszünk a személyes átvételi pontra.

Valamennyi kedves vásárlónknak Békés Karácsonyi Ünnepeket kívánunk.

Várjuk vissza december 24-én 12 órától ismét.

Ügyfélszolgálat: +3618909816 +36304475140
ugyfelszolgalat@ujkonyvek.hu
Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekNémeth László Imre: Mindszenty megvalósult álma - A Santo Stefano Rotondo és a Szent István ház

-25%
Németh László Imre: Mindszenty megvalósult álma - A Santo Stefano Rotondo és a Szent István ház
2 400 Ft
Akció: 1 800 Ft1800
Kezdete: 2017.08.16   Visszavonásig érvényes!

"Boldog emlékű elődömet, Isten szolgája Mindszenty József bíboros, prímás érseket hatvan évvel ezelőtt, 1948. december 26-án tartóztatták le az esztergomi prímási palotában. Ezen a napon Rómában, bíborosi címtemplomában, a Santo Stefano Rotondo-templomban ünnepelték a római magyarok a templom védőszentjének, Szent István diakónusnak az ünnepét. Minden bizonnyal sokan közülük 1946. március 3-án is ott voltak, amikor Mindszenty József bíborossá kreálásakor birtokba vette ezt az ősi templomot, amelyet XII. Piusz pápa jelölt ki számára. Minderről és a bíborosnak a templomhoz fűződő kapcsolatáról, valamint az azzal kapcsolatos terveiről szól ez a könyv, amely a szerző korábbi tanulmányainak felhasználásával és újabb kutatásai nyomán lát napvilágot.
Mindszenty bíboros személyével, sorsával foglalkozó irodalomban visszatérő kijelentés, hogy elképzeléseinek nagy része az 1989-es fordulat után valósulhatott meg. Ez a könyv, amint azt címe is jelzi, a bíboros olyan tervét mutatja be, többnyire eddig nem publikált levéltári anyag alapján, amely már életében megvalósult. A még fel nem dolgozott és most már hozzáférhető levéltári anyagok alapján egyre jobban megismerhetjük Mindszenty bíboros életének és munkájának részleteit, azokat a szándékokat, amelyek vezérelték, azokat a terveket, amelyekért küzdött és azokat a személyeket, akikkel együtt dolgozott." (Erdő Péter)

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789632770949
  Kiadó
  Szent István Társulat
  Kiadás éve
  2009
  Oldalszám
  224
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés