Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekNick Lane: Hajrá, élet! - Az evolúció tíz legnagyobb találmánya

-10%
Nick Lane: Hajrá, élet! - Az evolúció tíz legnagyobb találmánya
Fő kategória >Természet- és alkalmazott tudomány >Általános
3 950 Ft
Akció: 3 550 Ft3550
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

DNS, melegvérűség, szex, öntudat, halál - az evolúció és a győzedelmes élet talán legeredetibb megoldásai. Nick Lane kitűnő biokémikus szellemesen megírt, lebilincselő sikerkönyve az evolúció tíz legnagyobb találmányát mutatja be, képletek, elvont tudományos okoskodás nélkül. Bolygónk kialakulásától kezdve földtörténeti korokon át követi a fotoszintézis, az összetett sejtek, az ivaros szaporodás, a mozgás, a látás, a sejthalál jelenségeit.

Hogyan lett az élet? Miként álltak össze az első molekulák, mi tartotta őket egyben, miért alakultak ki az önklónozó parányok, majd belőlük az összetett sejtek, a bonyolult szervezetek, és ezek hogyan örökítik át tulajdonságaikat az utódokra, mi a tudat, és miért halunk meg?

A "Hajrá, élet" lapjain egységes egésszé állnak össze a döbbenetes részletek: retinánkban a legelső fotoszintetizáló növények rodopszinjainak egyenes ági leszármazottja teszi lehetővé, hogy most ezt a szöveget olvashatja a kedves Olvasó. Minden egyes sejtünkben ősi baktériumok maradványai találhatóak, amelyek nélkül nem tudnánk élni. Mi lenne nélkülünk szex, az ivaros szaporodás hiányában? Hogyan változtatta meg a mozgás képessége az evolúció folyamatát? Miért melegvérű az ember, ha ez az egyik legpazarlóbb energiagazdálkodási stratégia? Felfokozott érzelmi állapotban miért éljük át az eseményeket úgy, mintha lassított filmen néznénk?

A könyv végén más szemekkel fogunk nézni az evolúció eddig hétköznapinak gondolt csodáira, mint előtte: hajrá, kedves Olvasó, hajrá, Élet!

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789630592208
  Kiadó
  Akadémiai Kiadó
  Kiadás éve
  2012
  Oldalszám
  400
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  440 g/db
Webáruház készítés