Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekP. Papp Zoltán: Rétegrend - Válogatott versek

-25%
P. Papp Zoltán: Rétegrend - Válogatott versek
1 500 Ft
Akció: 1 125 Ft1125
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

"P. Papp Zoltán egyszavas kötetcímei mindig többértelműek. A Rétegrendre mondhatnám: többrétegűek. A szó alapjelentése ugyanis azt az építkezési módot fedi, amely művelet során valamely kisebb-nagyobb tárgy létrejön: a rétegek szigorúan meghatározott rendben követik egymást. P. Papp verseskötete is rétegről rétegre épül: a költő élete tárul fel bennük, és szilárd alapjuk az a társadalmi közeg, amelyre támaszkodik.
P. Papp vérbeli költő, a költészet minden eszközét bravúrosan használja. Alliterációi pompásak: ott írja őket, ahol hangsúlyosan szeretné felhívni a figyelmet mondandójára; él a szójáték lehetőségével is, még argóval is dúsítva a humoros hatást. Népdalszerű, ahol a szerelem szépségét és egyszerűségét akarja megénekelni a századok óta belénk ivódott képekkel, ritmusokkal.
E költő közösségi embernek született, és akként is él. Egyik cikluscíme - Hívójel - mindnyájunkhoz szól, akik szavát megértjük, gondolatait átgondolva elfogadjuk, és örömmel olvassuk verseit." (Szepes Erika ajánló soraiból)

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789632634098
  Kiadó
  Napkút Kiadó
  Kiadás éve
  2014
  Oldalszám
  184
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés