Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekPatrick Rothfuss: A bölcs ember félelme

-25%
Patrick Rothfuss: A bölcs ember félelme
Fő kategória >Regény >Fantasy
4 490 Ft
Akció: 3 368 Ft3368
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

A nevem Kvothe.
Hercegnőket loptam vissza sírdombokban alvó királyok mellől. Felégettem Trebon városát. Feluriannal háltam, majd ép bőrrel és elmével távoztam. Fiatalabban csaptak ki az Egyetemről, mint amennyi idős korában a többséget odaengedik. Olyan utakon jártam a holdfényben, amelyekről mások nappal is félnek szólni. Istenekkel beszéltem, asszonyokat szerettem, olyan dalokat írtam, amelyek hallatán a kobzosok elsírták magukat.
Hallhattál róla.
Így kezdődik egy hőstörténet a hős tulajdon szempontjából - egy mese, amelynek nincs párja a fantasy-irodalomban. "A bölcs ember félelme" a királygyilkos krónikájának második napja, amelyben Kvothe, miután egyre jobban elmérgesedik a viszálya egy befolyásos nemessel, kénytelen elhagyni az Egyetemet, hogy külföldön próbáljon szerencsét. Hajótörötten, üres zsebbel, egy szál maga érkezik Vintasba, ahol hamarosan belekeveredik az udvari intrikába. Mialatt megpróbálja elnyerni egy hatalmas arisztokrata kegyét, Kvothe leleplez egy gyilkossági kísérletet, konfliktusba kerül egy vetélytárs arkanistával, és elindul egy zsoldos csapat élén a vadonba, hogy megfejtse a talányt: ki (vagy mi) tartja rémületben az utazókat a Király Útján.
# Időközben Kvothe válaszokat is keres, mert meg akarja tudni az igazságot a titokzatos Amyrról, a Chandrianról és a szülei haláláról. Az úton kiállja a legendás ademi zsoldosok próbáját, visszaszerzi az Edema Ruh becsületét, és átlép Tünde-országba. Ott találkozik Felurian tündével, akinek egyetlen férfi sem állhat ellen, és akit egy se élt még túl... kivéve Kvothét.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789636899349
  Kiadó
  Gabo Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2014
  Oldalszám
  996
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  1,09 kg/db
Webáruház készítés