Nyitva tartás

2020. január 24. és 29. között személyes átvétellel nem adható le rendelés, az átvételi pont költözése miatt.

Megértésüket köszönjük.

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekPaul Lendvai: Három élet - Beszélgetés Mihancsik Zsófiával

-26%
Paul Lendvai: Három élet - Beszélgetés Mihancsik Zsófiával
2 990 Ft
Akció: 2 209 Ft
Kezdete: 2019.12.25   Visszavonásig érvényes!

"Ez a könyv egy új fejezet hosszú és változatos életemben. Első ízben fogalmaztam meg Mihancsik Zsófia kérdéseire gondolataimat, emlékeimet és benyomásaimat nem angolul vagy németül, hanem anyanyelvemen. Először fordul elő, hogy egy könyvemet elsőként magyarul adják ki, és utána fordítják le idegen nyelvre. Eddig mindig fordítva történt.
A cím "Három élet" tükrözi életem három különböző szakaszának érdekes, és az olvasóknak talán eddig ismeretlen részleteit is. Így a gyávaság és a félelem éveit 1957-ig Budapesten; négy évtized külföldi sikereit, és új tapasztalatait, hibáit és tévedéseit; s végül új házasság nyomán az ingázást Bécs és Budapest között.
Nem tudtam és nem akartam hazugságban élni, ezért hagytam el több mint ötvenöt éve a hazámat. És ezért utasítottam vissza egész életemben a rágalmakat és lepleztem le, ahol és ahogy csak tudtam, forrásaikat. A gonoszság és a butaság elleni harc mindig része volt általános publicisztikai tevékenységemnek, mely írásban, szóban és képben a nemzetközi közvélemény tájékoztatását szolgálta. Arthur Koestlertől Sebastian Haffnerig, Manés Sperbertől Fejtő Ferencig írtak emigráns szerzők hasonló tapasztalatokról. Műveik és memoárjaik maradtak számomra az iránytűk harmadik életemben is." (Paul Lendvai)

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789630971843
  Kiadó
  Kossuth Kiadó
  Kiadás éve
  2012
  Oldalszám
  224
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  290 g/db