Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekPeter Wohlleben: A fák titkos élete - Mit éreznek, hogyan kommunikálnak? Egy rejtett világ felfedezése

-26%
Peter Wohlleben: A fák titkos élete - Mit éreznek, hogyan kommunikálnak? Egy rejtett világ felfedezése
2 950 Ft
Akció: 2 183 Ft
Kezdete: 2019.08.19   Visszavonásig érvényes!

Az erdő a csönd, az érintetlen természet, a mese és a titkok birodalma. Egy hely, ahol bármi megtörténhet. Peter Wohlleben, a neves német erdész a fák titkos életébe enged betekintést, és meglepő dolgokat tár fel. Mert az erdőben ámulatba ejtő dolgok történnek: a fák beszélgetnek egymással. Nemcsak utódaikról gondoskodnak odaadóan, de idős és beteg szomszédaikat is ápolják. A fák éreznek és emlékeznek. Hihetetlen? Pedig igaz!
Peter Wohlleben fényt visz az erdő sűrűjébe, és bepillantást nyújt egy titokzatos világba. A fák eddig nem is sejtett képességeiről írott lebilincselő tudományos esszéiben a legújabb felfedezéseket éppúgy figyelembe veszi, mint saját tapasztalatait és érzéseit. És az olvasó nem győz álmélkodni a természet csodáin. 

Peter Wohlleben (1964) már kisgyermekként természetvédő akart lenni. Erdőgazdálkodást tanult, és több mint húsz éven át a tartományi erdőfelügyelőség alkalmazottjaként dolgozott. Hogy ökológiai elképzeléseit a gyakorlatba is átültesse, felmondott, és napjainkban az Eifel-hegységben vezet egy környezetbarát erdőgazdaságot, ahol az őserdők visszaállításán munkálkodik. Számos tévéműsor vendége, előadásokat tart és gyakorlatokat vezet; több, erdővel és a természetvédelemmel foglalkozó mű szerzője. A fák titkos élete magyarul 2016-ban jelent meg először, és azóta több mint 10 000 példány kelt el belőle.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789633555200
  Kiadó
  Park Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2018
  Oldalszám
  220
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  254 g/db