Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekPetrák Katalin: Emberi sorsok a 20. században - Magyar hadifoglyok és emigránsok a Szovjetunióban a két világháború között

-25%
Petrák Katalin: Emberi sorsok a 20. században - Magyar hadifoglyok és emigránsok a Szovjetunióban a két világháború között
4 200 Ft
Akció: 3 150 Ft3150
Kezdete: 2017.08.16   Visszavonásig érvényes!

Közeledik az első világháború kitörésének 100. évfordulója. A benne résztvevőknek és az áldozatoknak ma már csak az unokái, dédunokái élnek. Nekik készült ez a könyv, s mindazoknak, akik megújuló érdeklődéssel fordulnak a múlt felé.
A keleti fronton 1914-15-ben magyarok tízezrei estek el vagy kerültek fogságba; az oroszok hadifoglyaikat a hatalmas eurázsiai térség legkülönbözőbb részeire vitték. Petrák Katalin több évtizedes kutatómunkával azt igyekezett feltárni, hogyan alakult e szerencsétlenek sorsa, hogyan éltek vagy haltak meg, s hányan vesztek el örökre családjuk, nemzetük számára. Kinek és hogyan sikerült hazatérnie? A kint rekedtek közül sok-sok ezren végül emigránsok lettek, akiknek tömegét utóbb újabb emigránsok gyarapították: politikaiak és gazdaságiak.

Petrák Katalin óriási mennyiségű hazai és oroszországi forrásanyagot dolgozott fel, s ezeket memoárokkal, interjúkkal egészítette ki. Könyvében olvashatunk Przemyslről, a krasznojarszki hadifogolytáborról és a Szoloveckij-szigeteken kiépült lágerről, a volt hadifoglyok és emigránsok kalandos életútjáról.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789633380543
  Kiadó
  Napvilág Kiadó
  Kiadás éve
  2012
  Oldalszám
  304
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés