Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekPráczki István: Kémjátszmák - Egy magyar hírszerző emlékiratai

-25%
Práczki István: Kémjátszmák - Egy magyar hírszerző emlékiratai
3 600 Ft
Akció: 2 700 Ft2700
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

Práczki István (1926) életútja a sokak által már csak történelemkönyvekből ismert korokba is betekintést enged. 1948-ban a "fordulat évében" lett katona, 1950-től tisztként szolgált. Egy évtizeddel később viszont Milánóban, Damaszkuszban tűnt fel kiállítás-szervezőként, majd Rómában, Párizsban az USA-ban kereskedőként. Harminc év leforgása alatt számos vállalatnál több tucat munkakörben megfordult, cégeket igazgatott, volt kereskedelmi attasé, szaktanácsadó és tolmács. Ám mindeközben egy állandó, a nyilvánosság előtt ismertetlen munkahellyel is rendelkezett: a Magyar Néphadsereg Vezérkara 2. Csoportfőnökségének titkos állományú hírszerzőjeként a feladatai nem értek véget a munkaidő lejártával...

A "magyar James Bond" persze nem az a karatézó, hangtompítós revolverrel hálószobákba lopakodó, helikopterre kapaszkodó sármőr, mint amit a filmekből ismerünk, hanem egy információkat gyűjtő, tárgyaló, nyelveket beszélő, talpraesetten küzdő kém. Filmbe illő ügyei viszont neki is voltak. Emlékiratain keresztül betekintést nyerhetünk a titkosszolgálat rejtélyes világába, megismerhetjük, miként működött a katonai hírszerzés a kiképzéstől az éles bevetésekig. De megtudhatjuk például azt is, miért jutott kiemelkedően fontos szerep a magyar delegációnak a vietnami háború záró fejezetében.

Práczki István memoárja kuriózum, a hírszerzői munkával kapcsolatos kulisszatitkok eleddig ismeretlenek voltak mind a nagyközönség, mind a történészek számára.

  • Várható szállítási idő
    1-3 munkanap
    Nyelv
    magyar
    ISBN
    9786155374043
    Kiadó
    Kárpátia Stúdió
    Kiadás éve
    2014
    Oldalszám
    360
    Kötésmód
    kemény kötés
    Tömeg
    500 g/db
Webáruház készítés