Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekPrágai Tamás: Veller vagyis Arnold Sobriewicz gentleman újabb törekvései tamburán, trapézon és Trabanton

-25%
Prágai Tamás: Veller vagyis Arnold Sobriewicz gentleman újabb törekvései tamburán, trapézon és Trabanton
Fő kategória >Regény >Szépirodalmi
1 990 Ft
Akció: 1 493 Ft1493
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

1993. december 12-én hosszan tartó betegség után meghalt Antall József. Az MTV Walt Disney Kacsa­meséit szórja, Dagobert bácsi az asztalon ugrál, amikor elsötétül a képernyő, és gyászzenét kezd közvetíteni az éter.
Arnold Sobriewicz kutató antropológus a postást figyeli: a Vihar téri legénylakás ablakából a gangos udvaron keresztül a kapualjban elhelyezett postaládákra látni. Megérkezik végre a kutatói ösztöndíjról szóló értesítés?
Egy Kereszt néven ismert hajléktalan a Leviatán nevű alternatív pincehelyiség lépcsősorának tetején elveszíti egyensúlyát, végigzuhan a meredek lejárón és hatalmas homlokával bezúzza a padlót borító járólapot. Kereszt a világvége apostola - de a világvége dátumára vonatkozó, az inka naptáron alapuló számításai hibásak. A járólapon kirajzolódó mintára hamarosan a Kis-Mezopotámia nevet ragasztják a Leviatán vendégei.
Satya, akiről igazából senki sem tudja, hogy kicsoda, egy ebet bíz a mi Arnoldunkra - "néhány percre csak", mint mondja. Az ugató jószágot Vellernek nevezi. A kutya nevére nem hallgat, ám nyomban hozzálát, hogy rendet tegyen Sobriewicz lakásában.
Jules, vagyis Kocsis Gyula '56 után hagyja el az országot, "világkarrierjét" textilkereskedőként alapozza meg, előbb a Sadonex, majd a Mazonex termékeivel járva e szürke porgolyót, a Földet. 1993. december 13-án hazatér, és a mi Arnoldunk legénylakásában rendezkedik be; időnként megsétáltatja a kutyát.
Welsényi Heléna boldogságát a házasság révében, a mi Arnoldunk oldalán képzeli el, miután kimarad a menstruációja. A hír hamarosan és nyilvánvaló módon álhírnek bizonyul, és Helénke elviharzik a Vihar térről.
Süti, Sobriewicz cimborája, a sokadik akciós sört issza a Leviatánban. Ki tudja, miért, azt terjeszti, hogy Jules, a mi Arnoldunk világutazó nagybátyja III/III-as. Mit szól ehhez Sobriewicz titkos szerelme, Majtény Abigél?

Prágai Tamás (József Attila-díjas író, költő, irodalomtörténész) 1998-ban kezdi írni Arnold Sobriewicz történetét. Az első kötet Inka utazás, vagyis Arnold Sobriewicz gentleman úti breviáriuma címen 2000-ben jelent meg. A Veller című regény egy tetralógia első kötete, belelapozva Arnold Sobriewicz 1994-es kutatóútjának előzményeibe pillanthatunk.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9632634104
  Kiadó
  Napkút Kiadó
  Kiadás éve
  2014
  Oldalszám
  208
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés