Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekPrivacsek András - Fűrész Attila: Elátkozott 11

-21%
Privacsek András - Fűrész Attila: Elátkozott 11
3 690 Ft
Akció: 2 915 Ft2915
Kezdete: 2017.02.12   Visszavonásig érvényes!

Hollandia-Magyarország 8-1.
Történelmi vereséget szenvedett a labdarúgó-válo­gatott, amely valóságos sokként érte a játékosokat, a szakmát és a közönséget.
Bezárult a kör, a magyar fut­ball ismét zsákutcába jutott.
Minden Mexikóban kezdődött, 1986-ban, amikor Détáriék hat gólt kaptak a szovjetektől. Ez volt az első pofon, melyből nem tudott felállni a magyar labdarúgás.
Aztán jött sorban a többi...
A mexikói világbajnokság óta tizennégyszer lett volna alkalma a magyar válogatottnak arra, hogy kijusson végre egy nemzetközi tornára. Egyszer sem sikerült.
Amikor a legközelebb voltak hozzá, két meccsen tizenkét gólt kaptak.
Pár napja pedig nyolcat, amely szó szerint lenullázta a magyar futballt.
Ezt követően Szalai Ádám, a válogatott támadója durván kifakadt, amivel hatalmas lavinát indított el. Szerinte évtizedek óta megy a szurkolók hülyítése, miközben nincsenek top játékosaink, top edzőink és fiatal tehetségeink sem. A játékos úgy véli: a válogatott egy-egy jó eredménye csupán a vakszerencsének és a Jóistennek köszönhető.
A könyv szerzői óriási vállalkozásba fogtak: ezt a közel három évtizedet veszik górcső alá, hogy kiderüljön, mi vezetett a sorozatos bukásokhoz és miért nem képes a még mindig a legnépszerűbb és legjobban támogatott sportág felállni a padlóról.
A több hónapos kutatómunkát az egykori szövetségi kapitányok, játékosok és vezetők megdöbbentően őszinte visszaemlékezései teszik teljessé, ők végre kendőzetlenül mesélnek arról, miért elátkozott a nemzeti tizenegy.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789638990310
  Kiadó
  Inverz Media
  Kiadás éve
  2013
  Oldalszám
  248
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés