Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekR. Kelényi Angelika: Szulejmán - Sorozat és történelem

-50%
R. Kelényi Angelika: Szulejmán - Sorozat és történelem
2 299 Ft
Akció: 1 150 Ft
Kezdete: 2019.01.27   Visszavonásig érvényes!

A sorozat és ami mögötte van

I. Szulejmán szultán 1494 novemberében született Trabzonban és 1566. szeptember 6-án, Magyarországon, Szigetvár alatt vesztette életét. 1520-tól haláláig az Oszmán Birodalom uralkodójaként hódított. A török nép ikonikus ura a magyar történelmet egy kicsit is ismerő hazánkfiaiból rajongást biztos, hogy soha nem váltott volna ki, ha az egyik kereskedelmi csatorna meg nem vásárolja az uralkodó életéről szóló sorozatot.

A 2013 januárjától vetített Szulejmán című török filmsorozat nyomán a szultán negatív megítélése sokat változott, túlzás nélkül állíthatjuk, hogy - különösen a romantikus lelkületű tévénézők - megkedvelték a Halit Ergenç által alakított Fényességest. A történelmi események, személyek – tekintve, hogy tulajdonképpen egy szappanoperáról beszélünk – nem minden esetben egyeznek a valósággal, de ezt nem is várhatjuk el, a főcímben meg is jegyzik az alkotók, hogy a mű történelmi ihletésű, ami nem azonos a történelmi hűséggel.

R. Kelényi Angelika tisztázza a valós történelmi eseményeket, már csak a saját történelmünk megismerése érdekében is, bár ez a könyv is sokkal inkább egy érdekesség gyűjtemény, semmint tudományos értekezés, a cikkek célja mégis - a szórakoztatás mellett - a félreértések eloszlatása.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9786155596483
  Kiadó
  Figyelem Kiadó
  Kiadás éve
  2016
  Oldalszám
  216
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  250 g/db