Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Kövess minket!

Facebook

 

Könyv RészletekRadnai Márton - Vonnák Dzsamila: Banki tőkemegfelelési kézikönyv

-21%
Radnai Márton - Vonnák Dzsamila: Banki tőkemegfelelési kézikönyv
6 950 Ft
Akció: 5 491 Ft5491
Virtuális számla jóváírás: 70 Ft

"Ha a bankok vállalatok lennének, már rég csődbe mentek volna" - mondta néhány éve egy barátunk, aki mindkét intézmény élén állt már. Nos néhány bank így is csődbe ment. Első látásra érthetetlen módon: a gazdaságnak kevés olyan egyéb ága létezik, amely miután fellendüléskor hatalmas nyereségre tesz szert, recesszió idején tőkeinjekcióra szorul.
Miért kell a bankokat megmenteni? Azért, mert a bankok csődje kihat a gazdaság többi szereplőjére is. A pénzügyi válságok során a hatóságok felismerték: ennek a hatásnak a csökkentése érdekében szükség lehet a bankok állami megmentésére.
A szabályozóknak ezért érdekük különböző előírásokkal csökkenteni a banki csődök valószínűségét és a bevonandó állami források mennyiségét. Ennek egyik eszköze a tőkemegfelelés, azaz a banki tőke minimumának a meghatározása.
Könyvünk e téma részleteit járja körül, Formája kézikönyv: célunk az, hogy minden, a témával kapcsolatos ismeretről áttekintést adjunk - a legfontosabb ismeretekről részletesen a távolabbról kapcsolódókról úgy, hogy az olvasót a megfelelő szakirodalomhoz irányítjuk." (a Szerzők)

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789639659599
  Kiadó
  Alinea Kiadó
  Kiadás éve
  2010
  Oldalszám
  252
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés