Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekRegős Judit: Nem születtél anyának! - Tabuk nélkül a családdá válásról (P)

-25%
Regős Judit: Nem születtél anyának! - Tabuk nélkül a családdá válásról (P)
3 490 Ft
Akció: 2 618 Ft2618
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

Regős Judit húsz éve segíti a családokat tanácsadóként, ezrek fordultak hozzá. Nevéhez fűződik a Regős-módszer, melynek kiteljesedése a Szülők Háza hálózat és az azonos nevet viselő alapítvány. Mindemellett négy gyermeket nevel. E két - egyenként is rendkívül szerteágazó - tevékenységi területének tapasztalatait foglalja össze ebben a könyvben, melynek vezérgondolata: a szülő is ember, így nem mindig a gyerek az első.
A könyv mintegy 150 aktuálils kérdésre ad választ, s így a babát tervezők és a gyermeket nevelők számára hiteles alternatívát kínál: a családot.
Nem konyhakész megoldásokat sorol, hanem rámutat azokra az összefüggésekre, amelyek összekötik vagy éppen összeugrasztják a családtagokat. A Babanet Társalgó rovatából kiemelt idézetek mutatják, hogy valós problémákat boncol könyvében, közismert interjúalanyai pedig a saját életükből vett példákkal gazdagítják a mondanivalóját.

"A nagybetűs férfi gyengéd a nővel, nem férfiaskodik, nem erősködik, nem játssza túl a férfiszerepet, mindemellett igyekszik mindent megadni a feleségének." (Kemény Dénes)

"Fontos, hogy a gyerekek alkalmazkodjanak hozzánk, a mi életünkhöz, de nekünk is szükséges hozzájuk igazodni. Ha a gyerekem érzi rajtam, hogy jól érzem magam a bőrömben, ő is sokkal többet kap." (Temesvári Andrea)

"Félelmetes, hogy a szülői szerepre mennyire nem készítenek fel bennünket. Pedig akár az iskolában is lehetne tanítani, legalább az alapokat." (Lackfi János)

"Sokféleképpen lehet sikert elérni. Ha a szülők bíznak a gyerekben és segítik, akkor - mint látjuk - sikerülhet az élete. Én is sikeres lettem." (Polgár Judit)

"Én úgy érzem, hogy minden családban vannak tragédiák. Ezeket fel kell tudni dolgozni, csak így tudunk előbbre lépni. Nem szabad a szőnyeg alá söpörni a problémákat, beszélni kell róluk." (Tóth Frank)

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9786158015523
  Kiadó
  Tea Kiadó
  Kiadás éve
  2015
  Oldalszám
  190
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés