Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekRichard H. Thaler - Cass R. Sunstein: Nudge - Jobb döntések egészségről, pénzről és boldogságról -a pénzügyi válság után-

-25%
Richard H. Thaler - Cass R. Sunstein: Nudge - Jobb döntések egészségről, pénzről és boldogságról -a pénzügyi válság után-
3 990 Ft
Akció: 2 990 Ft2990
Kezdete: 2017.08.16   Visszavonásig érvényes!

A kötet úttörő ötleteket ad a döntéstervezés új tudományának alkalmazására, amelyek jobb döntések irányába ösztökélhetik az embereket, akik ezáltal boldogabbak, egészségesebbek és szabadabbak lesznek.
Nap mint nap hozunk döntéseket, befektetéseinktől a gyerekek iskoláztatásán vagy a napi étrendünkön át egészen az általunk legfontosabbnak tartott ügyekig. Sajnos sokszor rosszul választunk.
A szerzők ennek okát abban látják, hogy emberek vagyunk, fogékonyak különböző torzításokra, és ez gyakran hibákhoz vezet. Tévedéseink révén sokszor szegényebbek leszünk vagy kevésbé egészségesek; gyakran hozunk rossz döntést oktatási és egészségügyi kérdésekben, pénzügyeinkkel, hiteleinkkel vagy hitelkártyáinkkal kapcsolatban, de még a családunkat vagy bolygónkat érintő ügyekben is.
Thaler és Sunstein egy másik lehetséges világba hív minket: oda, ahol tudják, hogy az emberek tévedhetnek. A szerzőpáros megmutatja, hogy ha ismerjük az emberek gondolkodását, akkor tervezhetünk számukra olyan környezetet, amelyben maguk, családjuk és társadalmuk számára is jobb döntéseket hozhatnak. Az élet legfontosabb területeiről vett szemléletes példákkal bizonyítják, hogy a választástervezés kedvezőbb irányba ösztökélhet bennünket, anélkül, hogy korlátozná választásunk szabadságát. A "Nudge" újszerű -se nem jobb, se nem baloldali- nézőpontot ajánl heves vitát kiváltó kérdésekről, egyének és kormányzatok számára egyaránt.
A kötet az elmúlt évek egyik legelgondolkodtatóbb és legprovokatívabb könyve.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789639912236
  Kiadó
  Manager Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2011
  Oldalszám
  264
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés