Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekRichard J. Evans: A Harmadik Birodalom háborúban - Hogyan taszították a nácik katasztrófába Németországot (LI)

-21%
Richard J. Evans: A Harmadik Birodalom háborúban - Hogyan taszították a nácik katasztrófába Németországot (LI)
6 900 Ft
Akció: 5 451 Ft5451
Virtuális számla jóváírás: 69 Ft

Richard J. Evans a náci Németországról szóló mesteri trilógiájának harmadik és egyben utolsó kötetében a német katonai hatalom felemelkedését és bukását mutatja be: egy egész "népközösség" mozgósítását egy hódításra, faji leigázásra és népirtásra törő háború szolgálatában.

Megelevenednek a háború eseményei és nagy ütközetei, Lengyelország lerohanásától a sztálingrádi csatáig, az 1944. július 20-i bombamerénylettől Hitlernek a bunkerban elkövetett öngyilkosságáig. Az események hátterének, összefüggéseinek világos ábrázolása mellett a szerző külön figyelmet fordít arra, hogy személyes beszámolók, naplójegyzetek segítségével mutassa be, hogyan élték meg a katasztrófa felé sodródó társadalom legkülönbözőbb tagjai - a tábornoktól a közkatonáig, a Hitlerjugend aktivistától a középosztálybeli háziasszonyig - a háború mindennapjait.
Az elbeszélést, leírást és elemzést egyesítő kötet közérthető, lebilincselően izgalmas történet egy társadalomról, mely vakon rohan a pusztulásba, magával rántva szinte egész Európát. A Harmadik Birodalom háborúban egy történetírói remekmű megkoronázása.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789633550274
  Kiadó
  Park Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2014
  Oldalszám
  880
  Kötésmód
  cérnafűzött kötött, védőborítóval
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés