Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekRichard Preston: Halálzóna - Ebola: a gyilkos vírus

-20%
Richard Preston: Halálzóna - Ebola: a gyilkos vírus
3 490 Ft
Akció: 2 790 Ft2790
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

Az amerikai szerző máig mérföldkőnek számító bestsellere az Ebola-vírus felbukkanásának és terjedésének lenyűgöző története. A kötet mindemellett részletesen beszámol arról a döbbenetes epizódról, melynek során az Afrika szívéből származó halálos kór váratlanul megjelent és kis híján elszabadult Washington tőszomszédságában.
Gyógymód az ebolára nem létezik. A fertőzöttek halálozási aránya közel 90 százalék. A sokáig titokban tartott amerikai incidens alkalmával a hadsereg katonákból és tudósokból álló különleges "kommandót" vetett be, hogy megfékezze a világ egyik legveszélyesebb vírusát.
A Halálzóna nem csupán bolygónk leghalálosabb kórokozóinak és az emberi fajnak a találkozásairól szóló hajmeresztő és felkavaró krónika, hanem egyszersmind mellbevágó jóslat arra vonatkozóan, ami napjainkban az Ebola kapcsán bebizonyosodni látszik: a közlekedési hálózat fejlődésével előbb vagy utóbb óhatatlanul végigsöpör világunkon egy gyilkos vírus. A kötet igazolja a régi közhelyet: a valóság rémisztőbb, mint a fikció.

"A Halálzóna első fejezeténél hátborzongatóbbat soha életemben nem olvastam... És később a kötet még hátborzongatóbbá válik. Ez benne a lenyűgöző: hogy egyre félelmetesebb. Igen figyelemreméltó mű. Két vagy három nekifutásra elolvastam, és az az érzésem, sokáig nem tudok majd szabadulni az emlékétől." (Stephen King)

"Az egyik legfélelmetesebb könyv, ami valaha a kezembe akadt. Jobb, mint Stephen King vagy Michael Crichton regényei - ez ugyanis valóban megtörtént, méghozzá a Washington-emlékmű tőszomszédságában. És előbb vagy utóbb újra megtörténik majd." (Arthur C. Clarke)

"Richard Preston kötete ezt a hátborzongató, ám igen fontos témát kiemeli a tudományos körökből és az átlagolvasó elé tárja. A Halálzóna elsőrangú thriller." (Robert Redford)

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789632664064
  Kiadó
  Cartaphilus Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2015
  Oldalszám
  344
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  310 g/db
Webáruház készítés