Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekRobert Harris: Tiszt és kém - Dreyfus-ügy - kémkedés és összeesküvés

-21%
Robert Harris: Tiszt és kém - Dreyfus-ügy - kémkedés és összeesküvés
3 990 Ft
Akció: 3 150 Ft3150
Kezdete: 2017.09.02   Visszavonásig érvényes!

Olvasson bele!--->

1895. Párizs. Georges Picquart katonatiszt élénk figyelemmel kíséri, ahogy a németeknek való kémkedéssel vádolt katonatársát, a zsidó származású Alfred Dreyfust perbe fogják és nyilvánosan megalázzák.
Dreyfust a francia írók, művészek, értelmiségiek nagy részének hangos tiltakozása ellenére elítélik, és az Ördögszigetre száműzik.
Picquart, aki maga is a kémelhárítás egyik vezető tisztje, megpróbál tisztán látni katonatársa ügyében, és eközben csalásra, korrupcióra bukkan a katonai felsővezetés köreiben. Egyre nyilvánvalóbbá válik számára, hogy Alfred Dreyfus ártatlan áldozat csupán egy bonyolult játszmában, amely a kémelhárítás és a kormányzat korruptságát akarja eltussolni.
Picquart-t először megvesztegetni próbálják, majd mikor ez nem sikerül, végrehajtják a karaktergyilkosságot: nemcsak katonai becsületét teszik tönkre, hanem magánéletét, szerelmét is bemocskolják.

Robert Harris a tőle megszokott izgalmas, fordulatos cselekménnyel vezeti az olvasó végig az ismert történelmi eseményen, a Dreyfus-peren. 2014-ben ez a regény a legrangosabb angol irodalmi díj, a Walter Scott Prize győztese volt.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789636899752
  Kiadó
  Gabo Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2016
  Oldalszám
  500
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  640 g/db
Webáruház készítés