Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Kövess minket!

Facebook

 

Könyv Részletek



Robert L. Wolke: A tudós szakács - A konyhatudomány alapjai - Eredeti receptekkel

-15%
Robert L. Wolke: A tudós szakács - A konyhatudomány alapjai - Eredeti receptekkel
3 700 Ft
Akció: 3 145 Ft3145

A Konyhatudomány sorozat első darabja nem szokványos szakácskönyv. Nem azt mondja el, miből készül az étel, hanem azt, hogyan készül, és miért éppen úgy. R. L. Wolke, a University of Pittsbugh kémiaprofesszora és a Washington Post című napilap gasztronómiai publicistája hétköznapinak és egyszerűnek tűnő kérdésekre válaszol; olyanokra, amelyek bárkiben felmerülhetnek, aki nem évtizedes rutinnal főz. Például, mi a tengeri só előnye, vagy mitől lesz barna a darált hús?
Wolke érthető válaszokat ad minderre, és még vagy száz egyéb kérdésre, melyeket a Washington Post olvasói tettek fel neki, hogy megismertesse velünk az ételek és elkészítésük mögötti tudományos jelenségeket. A "tudomány" szó azonban ne riasszon meg senkit: Wolke nem tankönyvet, hanem hasznos és szórakoztató művet írt, s kötetét felesége, Marlene Parrish gasztronómus fantáziadús receptjeivel egészítette ki, amelyek ugyanúgy tekinthetők ehető laboratóriumi kísérleteknek, mint újszerű kulináris élvezetek forrásának.

  • Várható szállítási idő
    1-3 munkanap
    Nyelv
    magyar
    ISBN
    9789630590204
    Kiadó
    Akadémiai Kiadó
    Kiadás éve
    2010
    Oldalszám
    372
    Kötésmód
    ragasztott kartonált
    Tömeg
    500 g/db
Webáruház készítés