Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekRoger E.A. Farmer: Hogyan működik a gazdaság? - Bizalom, árzuhanások és önbeteljesítő jóslatok

-21%
Roger E.A. Farmer: Hogyan működik a gazdaság? - Bizalom, árzuhanások és önbeteljesítő jóslatok
3 750 Ft
Akció: 2 963 Ft2963

A kötetben az egyik vezető brit közgazdász segít megérteni a jelenlegi krízist, és felvázolja elméletét arról, hogyan lábalhatunk ki belőle. Roger E. A. Farmer a 20. század elejétől kezdve végigköveti a politika ingázását a klasszikus és a keynesiánus közgazdaságtan között, gondosan elmagyarázva mindkét elméletet.
Farmer javaslata az, hogy szintetizáljuk a két irányzatot. A klasszikus közgazdaságtanból azt a részt emeli ki, mely szerint egy épkézláb elméletnek magyarázatot kell adnia az egyének viselkedésére - arra, hogy döntéseink összessége hogyan formálja a gazdaságot. A keynesiánusoktól átveszi azt az elvet, mely szerint a piac nem mindig működik jól, ezért a kapitalizmusnak némi irányításra van szüksége.
Az utóbbi idők eseményei bebizonyították, hogy nem kezelhetjük a gazdaságot elvont jelenségként. Közvetlen hatást gyakorol életünkre azáltal, hogy befolyásolja a politikusok döntéseit, ekképpen a jövőt.
A közérthetően megírt "Hogyan működik a gazdaság?" olyan érveket sorakoztat fel, amelyeket nem szabad figyelmen kívül hagyni.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789630820875
  Kiadó
  Berill Team Kft.
  Kiadás éve
  2011
  Oldalszám
  208
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés